Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čerstvá vrstva sněhu zlepšila podmínky na horách na jihu Čech

Podmínky pro lyžování v horských střediscích v Jihočeském kraji zlepšil čerstvý sníh. S ohledem na předpověď navíc provozovatelé předpokládají, že bude sněžit i v dalších dnech.

Čerstvě zasněžený Skieareál Lipno nabízí lyžařům šest kilometrů upravených sjezdových tratí a tři lanovky. „Napadlo 5 centimetrů čerstvého sněhu a sněžit má i v následujících dnech. Navíc se opět rozjedou sněžná děla, a tak se můžeme těšit na báječnou víkendovou lyžovačku,“ uvedla za skiareál Olga Kneiflová

Nový sníh vylepšil podmínky pro lyžování také na sjezdovkách v Hochfichtu, který leží na česko-rakouských hranicích. „Podmínky jsou nyní vynikající. Jen v noci na čtvrtek napadlo přes deset centimetrů prašanu a nadále silně sněží. V provozu máme všechny lanovky a také předpověď počasí na víkend je příznivá,“ uvedl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Sjezdovky jsou otevřené také ve středisku Zadov. Na svazích leží kolem 30 centimetrů sněhu. Do okolí šumavské Kvildy a Modravy mohou vyrazit i běžkaři. Rolby tam dnes upravily přibližně 30 kilometrů stop.

Autoři | Foto Martin Řezáč

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, Česko, Hochficht, Vodní nádrž Lipno, Zadov, Kvilda, Modrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čerstvá vrstva sněhu zlepšila podmínky na horách na jihu Čech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.