Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Skiareál Lipno ukončí sezonu příští víkend

Velká jihočeská lyžařská střediska už plánují konec sezony. Skiareál Lipno například naposledy spustí lanovky příští víkend. Na Zadově zatím zvažují, kdy ukončí provoz, ale rozhodně nepočítají s tím, že by sjezdovky byly otevřené do Velikonoc.

Skiareál Lipno o tomto víkendu navštívily přibližně 2 tisíce lyžařů, což je podle provozovatelů s ohledem na počasí velmi slušná statistika. Ale přesto příští víkend sezonu ukončí i s ohledem na údržbu lanovky. „Je to definitivní konec. A je to z toho důvodu, že máme poměrně silný i letní provoz lanovky vzhledem ke Stezce korunami stromů a Království lesa. Proto 15. března ukončíme zimní sezonu a hned 16. března se začnou dělat všechny práce, abychom mohli letní provoz zahájit nejpozději o Velikonocích,“ uvedl za Skiareál Lipno Jiří Falout.

Lyžařský areál Zadov počítá s tím, že provoz udrží déle než Lipno. „Určitě budeme pokračovat i po jarních prázdninách. Uvidíme, jestli vydržíme do konce března. Záleží na počasí a samozřejmě také na zájmu návštěvníků,“ uvedl za areál Petr Vondraš.

Dodal, že lidé zatím za lyžováním stále jezdí. Podle něj středisko o tomto víkendu navštívilo přibližně 1 700 hostů. „Vzhledem k tomu, jaké je počasí, to považujeme za velmi solidní návštěvnost,“ řekl.

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, Vodní nádrž Lipno, Velikonoce, lanová dráha, Zadov, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Lipno ukončí sezonu příští víkend  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.