Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Lišovský rybník nedaleko Máje čeká obnova. Práce vyjdou na necelé dva miliony

Na necelé dva miliony korun vyjde obnova Lišovského rybníka u sídliště Máj. Stav rybníku není dobrý, a proto je třeba zesílit hráz, opravit naháněcí a odtokové stoky a břehy. Práce budou trvat necelé čtyři měsíce.

Lišovský rybník najdeme nedaleko sídliště Máj a v sousedství Zavadilky. Jeho stav je podle radnice nevyhovující, proto je potřeba jeho obnova. „Na pozemcích v majetku města vedených jako vodní a ostatní plochy budou provedeny udržovací práce na vodní nádrži, což představuje obnovu její funkce, zesílení hráze, opravu naháněcích a odtokových stok včetně úprav pláně nádrže. Dojde také na kácení dřevin a k břehovým úpravám včetně vybudování nového ostrova, který by měl v budoucnu zabránit případnému rozplavení. Hráz nad úrovní běžné hladiny bude oseta travním semenem,“ popisuje náměstek primátora Ivo Moravec.

Odstraňovat se bude zeleň na ploše zhruba 1200 metrů čtverečních. „Mimo plochu navrhovaných úprav budou na místě ponechány zdravé stromy - dub letní, bříza bělokorá, vrba křehká, borovice lesní a topol osika. Prořezávka porostů bude provedena ve vyznačených plochách, někde půjde jen o prosvětlení stávajících porostů probírkou. Kácení proběhne selektivně na porostech, které v současnosti mají obvod ve výčetní výšce menší než 80 centimetrů,“ dodává Moravec.

Práce na obnově rybníka a jeho okolí vyjdou na 1,9 milionu korun. Práce by měly začít v druhé polovině března a skončit v červnu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Lišovský rybník, obnova, České Budějovice, rybník, Ivo Moravec, Zavadilka, Sídliště Máj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lišovský rybník nedaleko Máje čeká obnova. Práce vyjdou na necelé dva miliony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.