Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V Jihočeském kraji jsou další dva pacienti s koronavirem, nakazil se profesionální hasič a servírka

V Jihočeském kraji jsou další dva lidé nakažení koronavirem. Jde o muže a ženu. Počet pacientů s nemocí COVID-19 v regionu stoupnul na 13. Informaci dnes řekla řekla Jitka Luňáčková z českobudějovické krajské hygienické stanice. Oba pacienti jsou s lehkým průběhem nákazy v domácí izolaci.

Muž i žena si nemoc do Jihočeského kraje zřejmě přivezli z jiných lokalit. „Konkrétně šlo o Prahu a Rakousko,“ uvedla Luňáčková.

 „U dnes potvrzených případů se jedná o osoby, které pracovaly mimo region. V prvním případě jde o ženu z Českobudějovicka, která pracovala v Rakousku jako servírka, ve druhém případě jde o profesionálního hasiče, který pracoval v Praze. Okamžitě jsme zahájili potřebná protiepidemická opatření a vyhledávání kontaktů,“ doplnila Luňáčková.

Krajská hygienická stanice čeká na výsledky dalších 120 vzorků. Výsledky by měly být k dispozici nejpozději zítra. Laboratoř od začátku února vyhodnotila 377 vzorků. 

V Jihočeském kraji hygienici nařídili od začátku února zatím více než sedm set preventivních karantén, v nichž končí většinou lidé, kteří se vrátili z lokalit s vysokým výskytem nákazy. Kraj chce také zvýšit počet odběrových míst na vzorky, z nichž lékaři zjišťují případnou nákazu. Jedno z nich by mělo například vzniknout ve Strakonicích.

V Česku bylo k dnešnímu ránu 383 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je o 39 víc než v pondělí večer. První tři lidé se z nemoci zcela vyléčili, naopak jiní tři pacienti nakažení koronavirem jsou ve velmi vážném až kritickém stavu.

Autoři

Štítky ČR, zdraví, správa, koronavirus, Jihočeský, Jihočeský kraj, COVID-19, pacient, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Rakousko, Praha, okres České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Simca Karolyova

3 lidi jsou vyléčený?nikde jsem zatím nezaznamenala čím byli vyléčený?

Středa, 18. března 2020, 08:24Odpovědět

V Jihočeském kraji jsou další dva pacienti s koronavirem, nakazil se profesionální hasič a servírka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.