Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jihočeském kraji přibyly tři nové případy onemocnění koronavirem, celkem jich je devatenáct

V Jihočeském kraji stoupl počet nakažených koronavirem. Hygienici dnes zaznamenali další tři nové případy nákazy. Celkový počet nemocných s touto diagnózou se tak v regionu zvýšil na devatenáct. Zdravotní potíže všech nemocných jsou mírné, pouze v jednom případě došlo k hospitalizaci.

Onemocnění bylo dnes potvrzeno u dvou žen a muže. „Šlo o ženu ve věkové skupině 65+, která již byla v nařízené domácí karanténě pro kontakt s pozitivní osobou, a ženu středního věku. Muž středního věku se nakazil od již nemocného člena rodiny,“ konstatovala epidemioložka Jitka Luňáčková. Všichni tři pacienti pocházejí ze Strakonicka. 

Během dnešního dne odeslali hygienici na vyšetření 149 nově indikovaných podezřelých vzorků k vyšetření na koronavir. Jejich celkový počet v regionu tak dosáhl 886, z nichž 19 bylo pozitivních. „Zdravotní potíže všech nemocných jsou mírné, pouze v jednom případě došlo k hospitalizaci. I u této hospitalizované osoby se však zdravotní stav vyvíjí příznivě,“ doplnila Luňáčková.

Celkem je tak nyní v souvislosti s nákazou koronavirem v povinné karanténě 1 165 Jihočechů. Dnes byla domácí izolace nařízena ve 213 případech.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto

Štítky koronavir, onemocnění, Strakonicko, nové případy, Jihočeský kraj, COVID-19, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji přibyly tři nové případy onemocnění koronavirem, celkem jich je devatenáct  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.