Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Budvar zastavil kvůli koronaviru linku na stáčení piva do sudů

Kvůli koronaviru se v Budějovickém Budvaru zastavila linka na stáčení piva do sudů. V návaznosti na nařízení vlády se totiž sudy téměř neprodávají. Některé ztráty může podle ředitele Budějovického Budvaru Petra Dvořáka pokrýt prodej lahvového piva. Jeho prodej totiž razantně dolů nejde.

Národní pivovar Budějovický Budvar omezil výrobu o zhruba 30 procent už minulý týden. Postupně rozváží zhruba 90 tisíc hektolitrů piva, které má v zásobě, a které vystačí na dva až tři týdny.

Kvůli zavřeným hospodám a restauracím je podle ředitele Budějovicího Budvaru Petra Dvořáka prodej sudů piva „na nule“. „Kegová linka stojí. Řešíme se zákazníky, co budeme dělat, když mají obrovské zásoby sudů a mohly by začít procházet. Problém je také u tankového piva (v restauracích), které je nejcitlivější. Zachází se s ním jako s čerstvou potravinou. Ty aktuálně neprodáváme žádné," řekl ředitel.

Oproti sudovému pivu se prodeje lahvového piva nezměnily. Jsou podobné jako v loňském roce. „Prodeje baleného a lahvového piva nejdou razantně dolů, spíš bude balené pivo schopné posbírat nějaké ztráty ze sudového piva. Podobný vývoj vidíme na všech zahraničních trzích: jedna země za druhou omezuje hospody, sudy začínají celosvětově padat, zastavujeme naší kegovou linku. Export sudů se postupně zastavuje, každý den řešíme zrušené objednávky na sudové pivo. Ale balené pivo se zpomaluje nebo zůstává na loňských číslech a plechovková linka jede naplno," řekl ředitel pivovaru Petr Dvořák. Vývoz za březen dopadne téměř podle plánu.

Do zkušebního provozu spustil Budvar třetí linku na stáčení do lahví. V maximálním vytížení zvládne za směnu naplnit 350 tisíc lahví. Jednu linku má pivovar také na plechovky. Pivovar dokáže sudy skladovat zachlazené do pěti stupňů a bude schopen prodloužit záruky na sudové pivo, zhruba o dva měsíce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj ČTK

Štítky Budějovický Budvar, pivovar, koronavirus, České Budějovice, pivo, sud, Petr Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar zastavil kvůli koronaviru linku na stáčení piva do sudů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.