Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rada města schválila odklad nájemného pro podnikatele, kteří museli zavřít své provozovny

Podnikatelé, kteří mají provozovny v městských prostorech, a kteří nemohou kvůli vyhlášenému nouzovému stavu podnikat, si mohou odložit platbu nájemného. Návrh dnes odsouhlasili budějčtí radní. O případném odpuštění nebo snížení se bude jednat po skončení nouzového stavu.

Odložit nájemné si mohou podnikatélé za duben až září, a to až do 31. prosince. „Podnikatelé tak nemusejí urgentně řešit platby vůči městu, ale mají časový prostor pro rozvržení svých závazků až do konce roku. Po skončení nouzového stavu a zmapování jeho dopadů budeme ještě jednat o dalších možných úlevách,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Bouzek.

POLITICKÁ KORIDA: Nájemné by se malým a středním podnikatelům mělo odpustit, shodují se politici

Odpustit malým a středním podnikatelům celé nájemné nebo alespoň jeho část za prostory, které patří městu. To bude předmětem zítřejšího mimořádného jednání rady města. Názor na tuto problematiku panuje v podstatě jednotný. Pokud se vedení města...

Podobně postupují i jiná jihočeská města

Úlevu pro živnostníky schválili i radní v Písku. Ti ale nájem odpustí částečně nebo úplně. „Týkalo by se to plateb za pronájem prostor sloužících k podnikání za období od března až do doby zrušení omezujících opatření bránících provozování podnikatelské činnosti," řekla písecká místostarostka Petra Trambová (TOP 09).

V Táboře finální podobu návrhu teprve připravují. Starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020) řekl, že radnice pro živnostníky také připravuje úlevu na nájemném. „Jen ještě chceme přesně vyladit ta pravidla. Někdo má provozovnu aspoň částečně otevřenou a například vydává jídla s sebou. Jiní podnikatelé museli zavřít úplně. Chtěli bychom toto všechno zohlednit," řekl Pavlík.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky nájem, České Budějovice, podnikatelé, jednání, nouzový stav, platba, Tomáš Bouzek, TOP 09, Písek, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rada města schválila odklad nájemného pro podnikatele, kteří museli zavřít své provozovny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.