Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V okolí šumavské Kvildy o svátcích přibylo turistů a cyklistů

V okolí šumavské obce Kvilda je podle starosty Václava Vostradovského během velikonočních svátků vidět hodně aut, často s naloženými koly. Podle starosty se situace změnila k lepšímu v tom, že návštěvníci nosí ochranné roušky nebo respirátory nařízené kvůli šíření koronaviru.

Na Kvildě ubylo turistů po vyhlášení nouzového stavu během minulých víkendů, když bylo špatné počasí. „Dneska, když jsem procházel kolem domu, jezdilo jedno auto za druhým. Takže se obávám, že ta návštěvnost bude hodně vysoká,“ uvedl Vostradovský. Centrální parkoviště v obci zůstává zavřené. „Ale myslím si, že v okrajových částech se neubráníme tomu, že návštěvníci ta parkoviště budou využívat,“ uvedl.

Podle starosty se k lepšímu změnilo alespoň to, že turisté používají roušky nebo respirátory. „Málokdy vidím někoho bez ochranných prostředků,“ uvedl. Zkraje se podle něj objevovaly skupinky návštěvníků, kteří tuto povinnost ignorovali. „Když jsme je na to upozornili, kolikrát ta odezva byla minimální. Spíš se tomu ještě smáli,“ řekl.

Starosta Vyššího Brodu Milan Zálešák zatím problémy s výletníky nezaznamenal. „Nezdá se mi, že by se tady lidé někde shlukovali. Jsou buď na zahrádkách, nebo doma,“ uvedl.

Jihočeská policie podle svého mluvčího Jiřího Matznera dnes provádí standardní kontroly dodržování nařízení vlády proti šíření koronaviru, stejně jako v minulých dnech. Občas musí s lidmi řešit to, že nemají nasazenou roušku. Nic dramatického se podle mluvčího neděje.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, rekreace, turistika, Jihočeský kraj, Kvilda, rouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V okolí šumavské Kvildy o svátcích přibylo turistů a cyklistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.