Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Farmářské trhy se na Piaristické náměstí vrátí už příští týden

Oblíbené farmářské trhy se na Piaristické náměstí vrátí už příští týden ve čtvrtek. Kvůli koronaviru je muselo město od 11. března zrušit. Díky včerejšímu jednání vlády se ale budou moct farmáři se svými produkty do centra Budějc vrátit v první vlně uvolňování opatření.

Pomalu ale jistě dojde od příštího týdne k postupnému uvolňování vládních nařízení, která vzešla v platnost kvůli šíření koronaviru. V první vlně se kromě otevírání autobazarů, autosalonů a řemesel s provozovnou mohou vrátit také farmářské trhy.

Budějcké Piaristické náměstí tak znovu ožije. „Trhy budou stejně jako dříve, tedy každý čtvrtek a v sobotu,“ uvedl náměstek primátora Ivo Morvec.

Na návrat trhů se kromě prodejců těší i místní. „Je to skvělá zpráva. Konečně má člověk pocit, že se věci zase začínají vracet do normálu, alespoň nějak pomalu. Trhy na Piarisťáku mám moc ráda a je pravda, že mi chyběly. Některé sazeničky, které jsem byla zvyklá kupovat tady, jsem už musela pořídit jinde, ale určitě si tam ještě pro něco zajdu, abych podpořila i místní menší podnikatele,“ popsala Martina Klecanová.

Rozestupy mezi prodejci, roušky a rukavice

Spuštění trhů s sebou ale samozřejmě nese dodržování nutných opatření, která souvisí s trvajícími nařízeními vlády. „Je nutné dodržovat doporučené rozestupy mezi jednotlivými osobami, mít roušky, při nákupu, ale i při prodeji je nutné použít hygienické rukavice. Ze strany prodejců je potřeba zajistit krytí prodávaných potravin vhodným obalovým materiálem, což se týká především pečiva a uzenin," doplnil náměstek Moravec.

Vyrazíte na farmářské trhy na Piaristickém náměstí?

Celkem hlasovalo211 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky farmářské trhy, farmáři, Piaristické náměstí, koronavirus, omezení, vláda, farmářský trh, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Farmářské trhy se na Piaristické náměstí vrátí už příští týden  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.