Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zoo v Hluboké nad Vltavou kvůli vstupenkám neotevře v pondělí

Zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku neobnoví provoz po ukončení opatření souvisejících s koronavirovou pandemií hned v pondělí. Nestihne do té doby připravit on-line prodej vstupenek. Zoologické zahrady spadají do skupiny subjektů, které na základě čtvrtečního vládního rozhodnutí mohou obnovit provoz.

„Na nastavení parametrů on-line prodeje vstupenek pracujeme. Ale předpokládáme, že systém bude funkční koncem příštího týdne. Pokusíme se otevřít v pátek 1. května, pokud to bude možné,“ řekl ředitel Vladimír Pokorný.

Dodal, že vzhledem k omezení bude smět navštívit zoo denně 900 lidí. Systém prodeje vstupenek by měl být nastavený tak, aby více zájemcům lístek neprodal. „Naše průměrná denní návštěva se pohybuje zhruba na hranici těch devíti stovek lidí. Ale jsou exponované dny, jako víkendy a státní svátky, kdy máme návštěvnost dva tisíce až tři tisíce osob," řekl Pokorný.

Zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou zatím nemůže otevřít vnitřní pavilony. Návštěvníci si tak prohlédnou zvířata ve venkovních výbězích.

Zoo v Táboře počítá s tím, že hned po víkendu otevře. „Pracujeme na tom, abychom vyhověli všem nařízením, a v pondělí obnovíme provoz,“ uvedl za táborskou zoologickou zahradu Filip Sušanka. Dodal, že zoo bude v provozu denně. Vzhledem k epidemiologickým opatřením však odpadají z programu komentovaná krmení zvířat.

Autoři | Foto

Štítky ČR, koronavirus, příroda, zoo, Jihočeský kraj, vstupenka, Hluboká nad Vltavou, zoologická zahrada, Vladimír Pokorný, okres České Budějovice, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo v Hluboké nad Vltavou kvůli vstupenkám neotevře v pondělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.