Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Některé bazény na jihu Čech po koronaviru nabídnou více služeb

Některé bazény v Jihočeském kraji chtějí po obnovení provozu, který byl přerušen kvůli koronaviru, návštěvníkům nabídnout více služeb. Například v Českých Budějovicích a v Táboře hodlají nechat otevřené kryté bazény i v letních měsících. Jindy o prázdninách mívaly zavřeno kvůli pravidelným odstávkám a údržbám.

Vláda v pondělí oznámila, že by provoz plaveckých stadionů mohl začít koncem května. Zatím však nejsou známá přesná kritéria a podmínky pro otevření bazénů.

„Chceme lidem poskytnout více sportovního vyžití. Takže počítáme s tím, že by souběžně byl přes léto otevřený krytý i venkovní bazén," řekl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec (hnutí Občané pro Budějovice).

V minulých letech se koncem června vnitřní bazén až do září pro veřejnost uzavřel. Bez ohledu na počasí zůstávala v provozu jen letní plovárna. „Vnitřní bazén potřebuje pravidelnou technologickou odstávku. Ale letos ji zkrátíme na co nejkratší možnou dobu. Určitě nechceme, aby bylo zavřeno dva měsíce," řekl Moravec. Minimální odstávka, při níž se mimo jiné mění voda v bazénech, trvá přibližně dva týdny.

Otevřeno nechají i v Táboře a Jindřichově Hradci

V Táboře počítají s tím, že by na rozdíl od minulých let nechaly otevřený krytý bazén po celé léto. „Odstávku na údržbu, kterou jsme mívali vždy v červenci, jsme si udělali nyní během doby, kdy byl areál kvůli koronaviru uzavřen. Jakmile to podmínky dovolí, můžeme začít s provozem ve vnitřním i venkovním bazénu," uvedl jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábor Jan Benda.

Podobně postupovali také v Jindřichově Hradci. Uzavření areálu kvůli koronaviru využili pro odstávku bazénu. „Nyní už můžeme mít až do konce roku otevřeno, samozřejmě záleží na přesných podmínkách, kdy a jak budeme smět začít. To zatím nevíme," řekla vedoucí plaveckého bazénu a akvaparku Marcela Kůrková.

Dodala, že v Jindřichově Hradci také uvažují o tom, že otevřou venkovní akvapark v den, kdy budou smět zahájit provoz restaurační zahrádky. „Do bazénu by lidé nesměli. Ale mohli by si v areálu dát občerstvení, projít se a odpočinout si. Byla by to taková velká zahrada," uvedla.

Autoři | Foto

Štítky Jihočeský kraj, bazény, koronavirus, bazén, COVID-19, Česko, Tábor, České Budějovice, Ivo Moravec, Jindřichův Hradec, Občané pro Budějovice, Jan Benda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé bazény na jihu Čech po koronaviru nabídnou více služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.