Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Devátý ročník Lipno Sport Festu koronavir nezastavil. Připraveny jsou novinky

Novinky, ukázky netradičních sportů, sportování s mistry světa, ale i osvědčený program jako je cvičení pro ženy, výběh na Stezku korunami stromů nebo výuku veslování. To vše nabídne letošní devátý ročník Lipno Sport Festu, který se uskuteční od 15. do 22. srpna 2020 v Lipně nad Vltavou. Kromě sportu se mohou návštěvníci těšit také na koncert Anety Langerové.

Program letošního ročníku je hodně pestrý a výjimečný. Kromě již tradičních akcí se účastníci festivalu mohou těšit i na novinky. Mezi ně patří například kurzy parkuru, výuka travního lyžování pod vedením vícenásobného mistra světa v této disciplíně Jana Němce nebo zcela výjimečně závody dračích lodí, které se nemohly uskutečnit letos na jaře,“ uvedla olympijská vítězka a hlavní tvář festivalu Kateřina Neumannová.

Zájemci se budou moct učit veslovat pod vedením olympionika Václava Chalupa nebo si zacvičit pod taktovkou Hanky Kynychové. V rámci projektu Škody auto nazvaném We love cycling, přijedou na Lipno také dva známí a úspěšní cyklisté. Paralympijský vítěz Jiří Ježek a mistr světa, biker Ondra Cink.

Závody dračích lodí

V rámci festivalu se odjede také závod Lipno Dragon Race, který se za normálních okolností koná v květnu.  Závod je určený jak sportovním posádkám, tak i amatérům a začátečníkům bez předchozí zkušenosti s pádlováním na dračí lodi. Závodit se bude na sprint 200 metrů a kdo si troufne, může jet i jeden kilometr s obrátkou,“ uvedl Martin Dvořák, spolupořadatel a hlavní programový šéf festivalu.

Lipno Sport Fest potrvá osm dní.  „Cílem festivalu je motivovat děti i dospělé k aktivnímu životnímu stylu. Nabídnout návštěvníkům možnost vyzkoušet si sport na který by si sami třeba netroufli nebo nemají ve svém okolí možnost. Každý den je nabitý sportovními kurzy, závody i doprovodným programem na čerstvém vzduchu a v krásné šumavské přírodě,“ uvedla mluvčí Lipna Olga Kneiflová. Letošní program nabídne fyzicky náročné i spíše odpočinkové aktivity vhodné pro všechny věkové kategorie, muže i ženy.

Akce pro handicapované sportovce

Festival myslí i na hendikepované sportovce, a tak je jeden den věnován právě jim. „Den s hendikepem je už tradiční lipenskou akcí. Nejen v zimě, ale také v létě podporujeme sportování hendikepovaných. Letos opět ve spolupráci s Centrem Paraple a patronem Arnoštem Petráčkem, paralympijským vítězem,“ popisuje jeden z bodů programu Kneiflová. S Petráčkem si budou moct lidí zaplavat.

Celý sportovní týden bude doplněn také o pestrý doprovodný program. I letos se mohou všechny děti těšit na lišáka Foxe a jeho animační tým či odpolední pohádky. Vrcholem doprovodného programu bude koncert přední české zpěvačky Anety Langerové.

Díky podpoře společnosti ČEZ budou moct lidé i letos v Energy zóně dobít baterky, užít si paddleboardy nebo Oranžové kolo. Výtěžek z kilometrů najetých na kole půjde i letos na charitu. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lipno

Štítky Lipno, Lipno Sport fest, kultura, program, Vodní nádrž Lipno, sport, Aneta Langerová, festival, Lipno nad Vltavou, dračí lodě, paralympijské hry, Arnošt Petráček, Jan Němec, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devátý ročník Lipno Sport Festu koronavir nezastavil. Připraveny jsou novinky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.