Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Našli jsme hrdiny! Pomozte vybrat ty nejlepší

PR článek

Akce Budějcký Korona Hrdina spěje do druhé fáze. V minulých dvou týdnech jste posílali vaše nominace na ocenění lidí, spolků a firem, kteří různými způsoby pomáhali zvládnout nouzový stav. Spolu s garanty jednotlivých kategorií jsme v každé z nich vybrali tři nejlepší a vy teď můžete svým hlasováním ovlivnit finální výběr.

Je jasné, že o lidi dobré vůle v Budějovicích a okolí není nouze. Sešlo se větší množství nominací ve všech kategoriích a vy teď máte možnost vybírat Korona Hrdiny, jejichž příběh vás nejvíce oslovil a zasloužili by si podle vás nejvíce ocenit.

Víme, že zásluhy se měří jen těžko, a naše poděkování bude samozřejmě směřovat všem, kteří pomáhali jakýmkoli způsobem. Chceme vám ale dát možnost se do projektu zapojit, a také doufáme, že pozitivní zprávě o tom, jaké hrdiny máme mezi sebou, se takto dostane více pozornosti.

Hlasujte do neděle 28. června a vyberte vašeho Korona Hrdinu! Ve středu 1. července pak všem Korona Hrdinům poděkujeme společně s Budějckou Drbnou a partnery projektu – Rotary klub České Budějovice, Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity, Jihočeská hospodářská. Výsledky hlasování budou zveřejněny v dalším článku.

K hlasování je nutné se registrovat.


Přehled nominovaných:

Jednotlivci

Petra Plevová

Pekla cukrovinky, koláče, kremrole a různé dobroty do Budějovické nemocnice, Krumlovské nemocnice a pro KHS JČ. Pečení jí baví a s plnými bříšky se lépe pracuje nejen lékařskému personálu. "Kamarádky mamka jen tak začala péct cukroví a sladké dobroty pro nemocnice, lidi co pomáhají a lidi co šijou roušky. Aby si tu krušnou chvíli aspoň trošku osladili. Cukroví bylo tuny. Chtěla bych jí tímto poděkovat. Také šila roušky pro ostatní."

Růženka Hermannová

V dobe koronaviru sama na vlastní náklady ušila pres 500 roušek, které pak zdarma rozdala lidem, kteří se ji ozvali pres facebook. Některým je dovezli osobně a pokud to nebylo v kraji, tak je posílali poštou. Často šila až do dvou do rána, aby nemusela odmítat prosby o další roušky.  Ačkoli nemají peněz nazbyt a Růženka byla v době vypuknutí epidemie nezaměstnaná a po celou dobu se práce sehnat prakticky nedala, tak za poskytnuté roušky přijala jen drobné dary, které sami lidi nabídli a valnou většinu jsme dali zadarmo jen za díky a dobrý pocit z pomoci ostatním.

Vladimíra Čečková

Vlaďka navzdory velmi závažnému autoimunitnímu onemocnění po celou dobu krize pomáhala různými způsoby. Ušila desítky roušek pro nemocnice v Písku a Prachaticích, záchranné službě v Českých Budějovicích, hasičům v Českých Budějovicích, bezpečnostní agentuře Argos a dalším. Pomáhala navázat kontakty k získání ochranných štítů pro lékaře z nemocnice v Táboře. Zprostředkovávala dodávku ochranných obleků do prachatického hospice. Podpůrnou komunikací přes sociální sítě a telefon pomáhala lidem v psychické krizi. Zprostředkovávala také osobní kontakty na postižené pro zaslání roušek, například vozíčkářce z ústavu sociální péče v Brně Chrlicích. Nadále se chystá zapojit do projektu Počítače do rodin. V jejím případě je potřeba zejména ocenit okolnosti při nichž dokáže tyto aktivity vyvíjet.

Skupiny

3D Jihočeši

Skupina 3D Jihočeši se odhodlaně zapojila do výroby ochranných štítů, kterých vyrobila desítky tisíc. Ochranné štíty dodávali členové skupiny 3D Jihočeši do nemocnic, poskytovatelům sociálních služeb a dalším profesím. Ačkoliv členové této skupiny mají rodinu a své práce nad hlavu, neváhali a zapojili se do pomoci v boji s koronavirem. Jedním ze členů Skupiny 3D Jihočeši je Ondřej Cihelník, který zprovoznil 3D tiskárnu v organizaci Autis Centrum, o.p.s., kde pomohl naprogramovat výrobu štítu zpočátku jen pro naše klienty a pracovníky, poté i pro další organizace, které poskytují sociální služby. Neváhal pravidelně přijet a štíty za skupinu 3D Jihočeši rozvážet. Skupina 3D Jihočeši je parta lidí, kteří mají srdce na správném místě a svůj volný čas neváhají věnovat na pomoc dobré věci. Za svojí energii a odhodlání si tak zaslouží naše ocenění, jsou to srdcaři.

Rouškobraní a Ondřej Trojek

Pan Trojek a jeho skupina Rouškobraní (Petra Lišková, Adam Pokorný, Michael Studnička, Anežka Klementová a mnozí další) shromažďovala roušky, prala, žehlila a balila. A rozváželi je kde bylo potřeba ( nemocnice a jiné zařízení) I řidiči kamionu na hranicích dostali balíček na jihu Čech. Ondřej Trojek se také společně se Selesiánským střediskem mládeže připravovali balíčky s rouškami a dezinfekcí pro PČR. Tak ochotného člověka jsem dlouho nepotkala. Myslím si že dělal mnohem více. Klobouk dolů před nima.

Marek Virág a Dušan Formánek

Marek Virág a Dušan Formánek, kuchaři z restaurace U Kropáčků, po celou dobu karantény tj. od 23. března do 18. května vařili a vozili zdrama desítky obědů denně pro složky hasiče, policii nebo záchranáře v rámci výzvy #NekaslemeNaVas

Malé firmy

Fine Food Academy

Jan Krob, šéf Fine Food Academy, své podnikání musel z důvodu koronaviru zastavit, ale nečekal doma a začal pomáhat ostatním - vytvořil pojízdnou prodejnu a obědová pohotovost, se kterou objížděli přilehlé obce českobudějovicka a ve své firmě Fine Food Academy vařil obědy pro další lidi, kteří při pandemii pomáhali, nebo byli v první linii, například personál porodnice nebo prodavačkám. Patří mu veliké dík!

Inpress a.s.

Tiskárna Inpress zdarma stříhala látky, ze kterých šili dobrovolníci tisíce roušek a podporovala skupinu 3D Jihočeši vysekáváním tisíce folií pro obličejové štíty. Bez tiskárny Inpress by výroba roušek a obličejových štítu v tisícových množství zdarma nebyla možná, jejich ochota ihned vyčlenit stroj na vysekávání a zaměstnance v této těžké době určitě  výrazně pomohla.

TKP Geo s.r.o.

Vývoj aplikace AMG COVID – 19 jako příspěvek ke zlepšení informační pohody lidí, který nabízí různé pohledy na vývoj koronavirové situace. V žádném případě aplikace situaci nezlehčuje, ale snaží se nabídnout pozitivnější pohled, a především základní informace zasazovat do správných souvislostí. Možnost využití aplikace AMG COVID - 19 je zdarma.

Velké firmy

GASTRO PRODUCTION s.r.o.

Společnost GASTRO PRODUCTION s.r.o. velice rychle reagovala na nastalou situaci nabídkou hygienických opatření. Potřebná řešení dodávali hlavně do škol, institucí, stadionů, zdravotnickým zařízením a do supermarketů.

Mektec Manufacturing Corporation Europe CZ s.r.o.

Firmě Mektec Manufacturing Corporation Europe CZ s.r.o. přišly z Japonska ochranné prostředky a mimo jiné FFP2 respirátory. Ty však firma nepotřebovala, a tak prostřednictvím Jihočeské hospodářské komory kontaktovala Krajský úřad Jihočeského kraje, zda je může předat. Respirátory tak byly využity ve zdravotnictví.

MOTOR JIKOV Group a.s.

Firma darovala respirátory, ochranné pomůcky a dezinfekci do Dětské psychiatrické nemocnice v Opařanech.

Našli jsme hrdiny! Pomozte vybrat ty nejlepší

Středa, 24. června 2020, 13:25

Marek Virág a Dušan Formánek
Vladimíra Čečková

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky koronavirus, hrdina, Korona Hrdina, rouška, výroba, COVID-19, České Budějovice, Rotary International, Jan Krob, Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity, Motor Jikov, Nemocnice Písek, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Našli jsme hrdiny! Pomozte vybrat ty nejlepší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.