Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Třeboň plánuje vybudovat nový wellness a saunový svět. Náklady jsou 200 milionů korun

V třeboňských lázních Aurora vznikne během dvou let wellness a saunový svět. Investici za téměř 200 milionů korun schválili na včerejším jednání zastupitelé. Vzniknout by zde mělo například pět venkovních bazénů s vyhřívanou vodou nebo brouzdaliště. Práce by podle starosty Třeboně mohly začít už v listopadu.

„V Třeboni chybí venkovní koupání, to, co mají v Soběslavi, Dačicích, ve všech obcích, jako je Třeboň. Slibovali jsme to ve volebním programu. A bude to přidaná hodnota pro naše lázně, konkurenční výhoda pro získávání samoplátců, kterým už dnes nestačí, že máme vnitřní bazén a několik saun. Věříme, že se nám zájem ze strany samoplátců zvýší," řekl starosta Jan Váňa (ODS).

Někteří zastupitelé ale kritizovali projekt jako megalomanský. Wellness a sauny podle nich naruší klidné léčebné prostředí lázní. Poptávku po venkovním koupání navíc podle opozice neuspokojí.

Nové bazény, brouzdaliště nebo vířivka

Stavba nových bazénu a saun by měla vyjít na 191 milionů korun. Ze svého rozpočtu by měla radnice zaplatit 120 milionů, zbytek uhradí lázně. Podle plánu by měl nový projekt nabídnout pět bazénů s vyhřívanou vodou, brouzdaliště, 25 metrů dlouhý plavecký bazén, relaxační bazény, v nichž bude voda teplá 30 a 35 stupňů, i vířivku.

Pro záměr nakonec hlasovalo 19 z 24 zastupitelů. Jeden byl proti a čtyři se zdrželi. Zemní práce by mohly podle starosty začít v listopadu. „Jsme před vydáním stavebního povolení,“ řekl.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky wellness, saunový svět, Třeboň, novinka, bazén, lázně, Jan Váňa, ODS, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třeboň plánuje vybudovat nový wellness a saunový svět. Náklady jsou 200 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.