Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slevy na jihočeské dovolené mohou získat i Němci a Rakušané

Lidé zatím vyčerpali zhruba dva tisíce slevových voucherů, které nabízí Jihočeský kraj rodinám na ubytování při dovolené na jihu Čech. Kraj na slevy, jež zahrnují i vstup do zoo nebo muzeí, vyčlenil 39 milionů korun. Zatím je využitá suma 5,33 milionu. Vouchery si lidé berou i na září. Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) chce program rozšířit pro Němce, Rakušany a Slováky

Díky slevám si pobyt zamluvilo 6 300 lidí. Je to necelá polovina z počtu, jejž chce kraj podpořit. Průměrná hodnota na člověka je příspěvek 850 korun na pobyt. Slevu 30 procent z ceny ubytování, nejvýše však 300 korun na člověka a noc, získají dvou - až šestičlenné rodiny, z nichž nejméně jeden je starší 18 let. Podmínkou je, že se v jižních Čechách ubytují nejméně na tři a maximálně na sedm nocí.

„Poslední týden, co se víc mluví o voucherech do lázní, se to zastavilo a lidé čekají. Sledujeme velký trend, se kterým budeme muset pracovat: ti, kteří si chtěli vybrat dovolenou, ji mají vybranou. Na českém trhu přestává kampaň dávat smysl, je rozebráno, chybí zákazníci,“ řekl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

JCCR proto nově spouští kampaň na Slovensku, chce ji také zamířit na Německo a Rakousko. Dosud byly slevy jen pro české rodiny.

„Německo je přeplněné Němci, hledají, kam jinam na poslední chvíli vyjet. Máme náznaky od zahraničního zastoupení v Berlíně: dejte cokoli, Němci mají obrovský zájem. Mají svá střediska naplněná. Byli vždy zvyklí vyjet, teď je tam nabídka vyčerpána. Rádi je pozveme k nám,“ řekl ředitel.

Jihočeský kraj spustil on-line systém slev a kompenzací na rodinné dovolené v polovině června. Na portálu mohou turisté získat ubytování se slevou 30 procent a slevy až 70 procent do zoo či muzeí. Cílem je podpořit cestovní ruch v kraji po pandemii koronaviru, kvůli níž do jižních Čech nepřijelo od března 300 tisíc turistů. Do projektu Léto v jižních Čechách se zapojilo 242 hotelů a penzionů. Jihočeským ubytovatelům by měla podpora zajistit 100 tisíc nových přenocování, z částky téměř 40 milionů dostanou na kompenzaci 30 milionů.

V srpnu zahájí JCCR kampaň na podzimní ubytování. Lákat chce na pěší putování i cykloturistiku. Zacílí i na firemní akce.

Autoři | Foto pixaaby.com

Štítky ČR, Rakousko, Německo, Slovensko, turistika, správa, rekreace, Jihočeský, Němci, Jihočeský kraj, cestovní ruch, rodina, Česko, pandemie covidu-19, Berlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slevy na jihočeské dovolené mohou získat i Němci a Rakušané  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.