Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hygienici začali kontrolovat dětské tábory, uložili první pokutu

Pracovníci hygieny vyrazili na první kontroly dětských táborů, který je v jižních Čechách letos 167. I když se tábory konají jenom týden, hygienici už uložili první pokutu a nedoporučili konání jedné zotavovací akce. V drtivé většině se ale neobjevily žádné větší problémy.

Na území Jihočeského kraje se bude o letošních prázdninách rekreovat 27 714 dětí. Hygienici kvůli pandemii koronaviru zřídili pro dětské tábory pohotovostní telefonickou linku, která je v provozu denně od osmi do šestnácti hodin včetně víkendů.  

Za první prázdninový týden stihly pracovnice jednotlivých oddělení hygieny dětí a mladistvých na letních dětských táborech celkem 16 kontrol a v drtivé většině nezjistily větší závady. Na jedné zotavovací ale už padla první pokuta ve výši tisíc korun. 

„Pokuta byla udělena za nedostatky ve zdravotní dokumentaci jednoho dítěte, ve které chyběly mimo jiné doklady o očkování a další důležité dokumenty. V jednom případě jsme pořádající osobě nedoporučili konání zotavovací akce s ohledem na omezené možnosti dodržení hygienicko-protiepidemických opatření Ministerstva zdravotnictví. V jednom případě jsme pak na základě rozboru pitné vody udělili zákaz používání pitné vody z původního zdroje a na táboře je zajištěno náhradní zásobování pitnou vodou,“ uvedla ředitelka Odboru hygieny dětí a mladistvých KHS Jihočeského kraje Marie Nosková.  

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky tábory, hygiena, pokuta, děti, rekreace, jižní Čechy, dětský tábor, Jihočeský kraj, pandemie covidu-19, pitná voda, Marie Pštrossová-Nosková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici začali kontrolovat dětské tábory, uložili první pokutu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.