Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči za sebou mají stovku výjezdů, od rána řeší popadané stromy na kolejích

Profesionální i dobrovolní hasiči mají za dnešní noc a ráno stovku výjezdů. Všechny byly spojeny se silným větrem. Ve všech případech se jednalo o popadané stromy. Kvůli tomu od rána nejezdily vlaky na některých tratích. Při nehodách nebyl nikdo z cestujících zraněn.

Podle aktuálních informací už by měl být provoz na všech železničních tratích plně obnoven. Jednalo se o úsek Katovice – Strakonice, Vyšší Brod klášter – Loučovice a Holkov – Kamenný Újezd u Českých Budějovic. „Ve vlaku u Strakonic, který narazil do spadlého stromu, cestovalo přibližně třicet lidí. Nemáme hlášené žádné zraněné. Všichni cestující vlak opustili,“ uvedl za hasiče Vratislav Malý.

Nejvíce zasaženým okresem byl Tábor s 45 událostmi a Písek s 12 zásahy. V obci Velký Ježov na Táborsku došlo krátce po 19. hodině k pádu stromu na střechu rodinného domu, nikdo nebyl zraněn. Poškozeno bylo podkroví domu. Profesionální hasiči z Tábora spolu s dobrovolnou jednotkou z Mladé Vožice strom postupně rozřezali a střechu zakryli. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzs.cz

Štítky hasiči, zásah, popadané stromy, koleje, strom, Strakonice, Katovice, České Budějovice, Vyšší Brod, Kamenný Újezd, Loučovice, Holkov, Písek, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči za sebou mají stovku výjezdů, od rána řeší popadané stromy na kolejích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.