Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zastávky na Máji projdou opravou, studenti budou jezdit výhodněji

Příští týden v pondělí začnou práce na zastávkách Dubenská na Máji. Konkrétně se bude jednat o úpravu silnice, která momentálně spíš připomíná tankodrom. Součástí oprav bude také nový povrch chodníku nebo bezbariérové obrubníky. Práce potrvají maximálně šedesát dní. Cestující mohou využít dočasnou zastávku vzdálenou jen několik metrů.

Jen málo lidí z Budějc by neznalo silnici u Cinestaru, která je pro řidiče velmi nepříjemná. Její povrch je poškozený, technicky nevyhovující a pojezd aut způsobuje nadměrnou hlučnost. To se ale změní. Tento krátký úsek projde opravou a s ním i přilehlé autobusové zastávky. 

„Opravené autobusové zastávky budou mít kryt z cementového betonu s výztuží. Dále tam bude zřízen podélný trativod se zaústěním do uliční vpusti a osazeny nové bezbariérové obrubníky. Součástí opravy je také předláždění stávajícího povrchu chodníku ze zámkové dlažby i výšková úprava poklopů uličních vpustí,“ řekl primátor Jiří Svoboda. Práce vyjdou na necelé tři miliony korun. 

Žáci a studenti budou jezdit výhodněji

Nový školní rok s sebou přinese zvýhodněné jízdné pro žáky základních a středních škol a studenty vysokých škol. „Vycházíme tak vstříc široké poptávce studentů, a to o zlevněné jízdné (půlroční za 950 korun a roční za 1 515 korun).  Z cen je také patrné, že se jedná o motivační zvýhodnění s časovou slevou podle délky kupónu,“ uvedl náměstek Viktor Lavička.

Studenti by s nákupem ale měli ještě počkat do rozhodnutí radních, aby si někdo nekoupil kupón původní a pak ho chtěl měnit za ten s delší platností. Dopravní podnik tento druh kupónů může začít prodávat až den po schválení radou města, která proběhne 24. srpna. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Město České Budějovice

Štítky zastávky, MHD, oprava, České Budějovice, Cinestar, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastávky na Máji projdou opravou, studenti budou jezdit výhodněji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.