Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Školy na jihu Čech věří, že mají dost ochranných prostředků

Školy v Jihočeském kraji věří, že mají dostatek ochranných prostředků potřebných proti šíření koronaviru. Přípravu na nový školní rok s možnými opatřeními souvisejícími s covidem-19 budou řešit v nejbližších dnech.

Školy zahájí svou činnost 1. září v běžném provozu se zvýšenými hygienickými opatřeními. „Ale v manuálu, který jsme obdrželi, je uvedeno, že žáci nebo zaměstnanci budou muset být v případě rýmy nebo kašle ihned izolováni. Ale obávám se, že na podzim budeme občas kašlat a pšíkat všichni,“ uvedl ředitel českobudějovického gymnázia Česká Antonín Sekyrka.

Další komplikace podle něj mohou vzniknout v jídelně. Žáci gymnázia Česká obědvají v zařízení v ulici U Tří lvů. „Ale kromě nich tam chodí na jídlo i jiná střední škola a základní škola. Tím pádem není možné zajistit, aby se dodržovalo nařízení, kdy budou všichni v menších kolektivech, aniž by se s ostatními potkávali,“ řekl Sekyrka.

Podle něj se dopředu nedá předpovědět, jak koronavirus ovlivní nadcházející školní rok. Sekyrka se ale domnívá, že školy jsou po zkušenostech z jara na nestandardní režim připraveny. „Je jasné, že od 1. září budeme všichni muset mít roušky. Máme proto i jejich zásobu pro případ, že by roušku někdo zapomněl,“ uvedl Sekyrka.

Podobně se chystají i jiné školy v regionu. „Jsou dostatečně předzásobeny ochrannými pomůckami a dezinfekcí,“ řekl náměstek českobudějovického primátora Viktor Vojtko o základních školách ve městě. Podobný stav by měl být i na středních školách v kraji. „Školy byly dostatečně zásobeny již v jarním období výskytu koronaviru,“ dodal Radek Šíma z kanceláře hejtmanky Jihočeského kraje.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, Jihočeský kraj, ochranná pomůcka, COVID-19, Česko, Viktor Vojtko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy na jihu Čech věří, že mají dost ochranných prostředků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.