Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ředitel dopravního podniku se ostře ohradil proti rozhodnutí vlády. „Seru na nošení roušek,“ napsal na svůj Facebook

Od 1. září se do Česka znovu vrací povinnost nosit na některých místech roušky. Bez zakrytých úst nebudeme moct do obchodů, na poštu nebo do městské hromadné dopravy. Nová nařízení se s příliš pozitivními reakcemi nesetkala, zajímavě se ale na účet vlády vyjádřil ředitel budějckého dopravního podniku Slavoj Dolejš. „Seru na nošení roušek. Zasraná vládo, já nejsem ovce. Roušku nosit nebudu!” napsal na svém osobním facebookovém profilu.

Status, ve kterém ředitel Dopravního podniku České Budějovice Slavoj Dolejš okomentoval rozhodnutí vlády, se na Facebooku objevil v noci ze středy na čtvrtek. „Seru na nošení roušek. Zasraná vládo, já nejsem ovce. Roušku nosit nebudu!” napsal na svém osobním profilu Dolejš. Později příspěvek upravil s tím, že užití slova „zasraný“ nebylo k některým fér, a proto se ho rozhodl smazat.


Zdroj: idnes.cz

„Někdy pod tlakem emocí, použije člověk hrubších výrazů, než se sluší. Pokud bych však svůj příspěvek nyní smazal nebo se za něj omlouval, to bych vypadal jak idiot. Pokud to někoho pohoršuje, tak si mě z přátel vymažte,“ dodal v upraveném statusu s tím, že jde o jeho osobní postoj.

„Žijeme v totalitním státu“

I přesto, že on sám roušku nosit odmítá, od 1. září budou muset mít lidé ve vnitřních prostorách, ve školách a ve veřejné dopravě ústa zakrytá. „Myslím, že je to absolutní nesmysl a všechny nás to poškozuje. Žijeme v totalitním státu,“ dodal pro budějcký iDnes Dolejš.

Redakci Budějcké Drbny ve čtvrtek odpoledne napsal, že se k rouškám vyjadřovat nechce. „Co mělo nebo nemělo být vysloveno, tak vysloveno bylo. V každém případě nikoho nenabádám k občanské neposlušnosti a vždy jsem chtěl, aby se zákony dodržovaly,“ uvedl.

Povinnost nošení roušek na některých místech má podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha bránit šíření nového typu koronaviru po začátku školního roku, který s sebou přináší častější kontakty mezi lidmi a cestování.

Od září budou povinné roušky, karanténa jen na 10 dní

Od úterý 1. září bude v Česku ve vnitřních prostorách, jako jsou obchody, obchodní centra a pošty, ve veřejné dopravě či ve školách mimo třídy povinné nošení roušek. Novinářům to dnes po zasedání rady vlády pro zdravotní rizika řekl ministr...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Slavoj Dolejš, dopravní podnik, roušky, Facebook, vyjádření, rouška, vláda, dopravní společnost, Česko, České Budějovice, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Cieslar

Slavoj-Hovado

Čtvrtek, 20. srpna 2020, 20:15Odpovědět

Ředitel dopravního podniku se ostře ohradil proti rozhodnutí vlády. „Seru na nošení roušek,“ napsal na svůj Facebook  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.