Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na jihu Čech bylo kvůli bouři bez proudu 4000 odběrných míst

Bouřka se silným větrem včera večer přerušila dodávky proudu pro zhruba 4000 odběratelů na Písecku na jihu Čech. Během večera se ale dařilo dodávky elektřiny obnovovat. Kvůli bouřce měli dvě desítky zásahů také hasiči.

Firma E.ON zaznamenala kvůli bouři a větru na linkách vysokého napětí v severní části kraje ve své síti dvě poruchy po pádech stromů na vedení. „Co se týče zmíněných dvou poruch, tak bylo v prvopočátku omezeno 4000 míst na severu okresu Písek. Už teď se nám povedlo počet odběrných míst (bez proudu) snížit na 200 a stále na opravách pracujeme," sdělil ještě večer mluvčí E.ON Roman Šperňák.

Vedle poruch na linkách vysokého napětí zaznamenal E.ON i několik poruch na vedení nízkého napětí. Týkají se několika desítek odběrných míst na Písecku. „I tady na opravách pracujeme," uvedl kolem půl desáté Šperňák. Špatná situace byla hlavně v Čimelicích na Písecku, kde zůstalo podle starosty Vladimíra Pánka bez elektřiny zhruba 500 obyvatel.

Během večera museli zasahovat i jihočeští hasiči. Ti měli kvůli bouři zhruba dvě desítky výjezdů. „Šlo hlavně o odklízení spadlých stromů na Strakonicku a Písecku,“ uvedla mluvčí Vendula Matějů.

Autoři | Foto František Hezina

Štítky počasí, hasiči, bouře, E.ON, bouřka, Česko, okres Písek, Písek, Čimelice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech bylo kvůli bouři bez proudu 4000 odběrných míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.