Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Školy na jihu Čech hlásí nakažené pedagogy, začátek školního roku se posouvá

Kvůli koronaviru zůstanou na jihu Čech zítra zavřené dvě školy. Na základní škole v Bavorově a Záboří se tak začátek školního roku posune až na 10. září. O rozhodnutí informovalo vedení škol na svých webových stránkách.

Důvodem posunutí začátku školního roku na obou školách je výskyt onemocnění koronavirem a následná povinná karanténa pedagogických pracovníků, kterou nařídila Krajská hygienická stanice. 

„Předpokládáme, že výuka bude zahájena 10. září. Provoz školní jídelny a školní družiny bude po tuto dobu omezen. Bližší informace obdrží zákonní zástupci žáků naší školy prostřednictvím elektronické žákovské knížky,“ uvedlo vedení základní školy v Bavorově na svých stránkách. 

Na Základní škole v Záboří na Strakonicku se onemocnění koronavirem potvrdilo u jednoho z pedagogů. Hygienici proto i tady u všech nařídili karanténu. „Pokud proběhne vše podle předpokladů, mohl by být normální provoz obnoven 10. září. Samozřejmě Vás budeme postupně informovat. Případný způsob vzdělávání dětí po dobu karantény (pokud to tedy bude možné) Vám rovněž sdělíme,“ popsal ředitel Michal Gutwirth.

Posunutí začátku školního roku nebude mít v Záboří vliv na provoz mateřské školy a školní jídelny. 

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky karanténa, základní škola, školní rok, hygiena, Česko, COVID-19, Záboří, Bavorov, Krajská hygienická stanice, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy na jihu Čech hlásí nakažené pedagogy, začátek školního roku se posouvá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.