Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Parkovací dům u sportovní haly bude mít menší kapacitu. Stavět by se mohlo začít v roce 2022

, aktualizováno 8. září 2020, 12:02

Nový parkovací dům u sportovní haly, který plánuje město postavit za zhruba 130 milionů bez DPH, bude mít menší počet parkovacích míst, než se plánovalo. Původní plán totiž počítal s větším územím, než je dnes vyčleněno v územním plánu.

Nový parkovací dům by měl vzniknout na parkovací ploše u sportovní haly. Budova, která by výškově měla odpovídat současné sportovní hale, by měla nabídnout minimálně 450 parkovacích míst. „Záleží na architektonickém řešení. Můžeme se dostat i na vyšší číslo, ale minimum je těch 450 míst,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička (ANO).

Podle původních plánů mělo být přitom míst 700. „Počty byly na základě studie Atelieru 8000, který ovšem zahrnoval trochu jiné území, než je dnes vyčleněno na územním plánu. Díky zásahu do zeleně se to trochu změnilo,“ popsal Lavička.

O tom, v jakém režimu bude parkoviště fungovat, ještě město jedná. Podle toho se bude odvíjet cena za parkování. Lavička uvedl, že buď budou lidé za auto platit 20 nebo 40 korun za deset hodin. „V každém případě by to mělo být řešení pro dlouhodobé stání,“ řekl.

Práce by měly vyjít na 120 až 130 milionů bez DPH. Stavět by se podle náměstka mohlo začít v roce 2022. „Nevíme ale, jestli bude už v tom samém roce fungovat. Záleží, jak se to vysoutěží,“ dodal.

Město zahájilo předběžnou tržní konzultaci

Město teď připravuje vypsání takzvaných předběžných tržních konzultací. Tato forma „průzkumu“ by měla odpovědět na některé otázky, které kolem celého projektu ještě jsou. „Jde hlavně o to, získat relevantní a objektivní informace od potenciálních dodavatelů ve vztahu k nastavení věcných a případně kvalifikačních podmínek veřejné zakázky tak, aby zadavatelem zpracovaná zadávací dokumentace byla srozumitelná, po odborné stránce kvalitní, aktuální a odrážela potřeby zadavatele a možnosti relevantního trhu,“ vysvětlil náměstek.

Celý projekt bude město provádět metodou Design & Build, která by měla výstavbu značně urychlit. „Tuto metodu jsme vybrali, protože se na určitý druh staveb hodí. Parkovací dům je jednoduchá stavba a umíme si představit, jak by měl v exteriéru vypadat. I proto jsme se pro ni rozhodli. V projektové dokumentaci budeme požadovat 3D model stavby, včetně modelu pro správu budovy,“ popsal náměstek primátora Viktor Lavička.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky parkovací dům, parkování, České Budějovice, sportovní hala, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovací dům u sportovní haly bude mít menší kapacitu. Stavět by se mohlo začít v roce 2022  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.