Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Místo autoservisu bude stát na Husovce dvanáctipatrový hotel

Naproti výstavišti by měl v následujících letech vyrůst dvanáctipatrový hotel. Na pozemku, kde byl dříve autoservis, se plánuje stavba dvou budov, které budou spojené. Nabídnout by měly apartmány, ale i administrativní prostory. Projekt je zatím ve fázi projektování.

„Rada města si v pondělí na svém jednání vyslechla prezentaci investora, který na svém pozemku naproti výstavišti plánuje postavit hotel. Zatím je to ve fázi projektování, získali jsme o tom nějakou představu, ale žádné stanovisko jsme nepřijali. To nám ostatně ani nepřísluší,“ uvedl primátor města Jiří Svoboda.

Investorem projektu je firma H – CZ Messepark, jejímž jednatelem je Andreas Hochstaffl. Firma patří do holdingu firmy Hochstaffl, které patří pozemek, na kterém by měl hotel vyrůst. „Záměr se stavbou hotelového komplexu vznikl před několika lety. Bude mít asi dvanáct podlaží a je to na pozemcích jedné z našich firem,“ uvedla Antonie Šaldová, generální ředitelka Hochstaffl Group pro Českou republiku.

Podle plánů by měly naproti výstavišti vzniknout dvě budovy. Jedna vyšší, jedna nižší, které budou propojeny. Nabídnout by měly kolem 90 pokojů a 50 apartmánů, administrativní prostory, ale i zábavní centrum. „Měl by tam snad být i nějaký bazén a sauny, což by mělo být otevřeno i pro veřejnost,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Investor podle primátora počítá s tím, že budova bude zasazena do kontextu okolního prostoru. U budov by měl být prostor pro budoucí cyklostezku a loubí, případně nějaké venkovní posezení. Kolem ulice by měly být vysázeny stromy. „Od investora vítáme určitý ústupek z hlediska pozemků, kdy se neplánuje stavět hned na jejich hranici, ale nechává se tam další prostor,“ řekl primátor.

Řešení dopravy

Důležitou součástí celého projektu bude také řešení dopravy. V minulosti se v blízké lokalitě Na Zlaté stoce řešil problém s nedostatečným vybudováním infrastruktury ve spojení s bytovou výstavbou. Hotelový komplex by měl mít podle primátora tři dopravní připojení, včetně samostatného parkoviště. „Počítá se i s tím, že bude daleko více zatížena ulice Na Zlaté stoce, kde by měla být nějaká domluva s Jihočeskou univerzitou, které tam patří pozemky,“ doplnil Lavička.

O podrobnějším časovém harmonogramu investor mluvit nechtěl. „Časový horizont máme, ale zatím ho nebudu uvádět. Jednotlivé kroky jsou odsouhlasené a vše se vyvíjí tak, jak jsme naplánovali. Vše je samozřejmě v souladu s územním plánem,“ uzavřela Šaldová.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky hotel, České Budějovice, stavba, Husova třída, pozemek, projekt, Jiří Svoboda, Zlatá stoka, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo autoservisu bude stát na Husovce dvanáctipatrový hotel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.