Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcká nemocnice přistupuje k dalším omezením. Hospitalizace, které nejsou akutní, odkládá

Až do 13. listopadu odkládá budějcká nemocnice všechny hospitalizace, u kterých je odklad možný. Důvodem je snaha o navýšení rezervní kapacity pro pacienty s koronavirem. Opatření se podle vyjádření nemocnice netýká ambulantní péče.

Opatření budou v budějcké nemocnici platit od středy 21. října. „O odložení konkrétních typů výkonů rozhoduje vždy primář oddělení. Opatření se netýká léčby akutních onemocnění a onemocnění, jejichž odklad by mohl vést k poškození zdraví pacientů. Pacienty, jejichž zákrok byl odložen, vyrozumí telefonicky či emailem personál naší nemocnice,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek. Dodal také, že je od dnešního dne uzavřeno druhé výdejní místo Lékárny pro veřejnost v ul. L. B. Schneidera.

Během neděle zaznamenali hygienici na jihu Čech 587 nově potvrzených případů nákazy koronavirem. To je vůbec nejvyšší mezidenní nárůst od vypuknutí pandemie. Celkem 193 nemocných se uzdravilo. K nedělní 18 hodině bylo v kraji pozitivních celkem 5 171 osob.

K omezování operací, u kterých to bylo medicínsky možné, začaly jihočeské nemocnice už minulý týden. Budějcká nemocnice omezila například plánovanou péči na chirurgickém, urologickém, gynekologickém, kožním, neurochirurgickém oddělení a v kardiocentru.

Kapacity nemocnic on-line

Aktuální kapacity zdravotnických zařízení mohou lidé sledovat na webu Hlídač státu. Podle webu měla budějcká nemocnice k pátečnímu datu na odděleních ARO a JIP volná 4 covidová a 32 necovidových lůžek z celkových 124. Volných lůžek s kyslíkem bylo podle dat z 833 sedm pro pacienty s covidem a 259 pro ostatní. Volných umělých plicních ventilací má nemocnice deset. 

Rozhodující říjen

V minulém týdnu zveřejnil Ústav zdravotnických informací a statistik studii, podle které dojde i při tom nejoptimističtějším scénáři k naplnění nemocnic na konci října. Podle statistiků by v takovém případě bylo zhruba tisíc osob na jednotce intenzivní péče a více než 500 z nich bude potřebovat pomoc přístrojů na podporu dýchání.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ilustrační foto, Nemocnice Jihlava

Štítky nemocnice, České Budějovice, omezení, koronavirus, COVID-19, pacient, Nemocnice České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká nemocnice přistupuje k dalším omezením. Hospitalizace, které nejsou akutní, odkládá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.