Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Některé mateřské školy na jihu Čech uzavřel koronavirus

Některá jihočeská města musela v posledních dnech kvůli koronaviru uzavřít mateřské školy. I přes omezení provozu však zůstává dost míst pro děti. Například v Českých Budějovicích je nyní mimo provoz osm ze 16 mateřských škol.

„Situace je nepříznivá, náročná a přináší mnoha rodinám starosti, přesto si dovolím požádat, aby rodiče zvážili potřebu umisťování svých dětí do školek, pokud to nutně nepotřebují pro výkon své profese či z jiných naléhavých důvodů," uvedl náměstek českobudějovického primátora Viktor Vojtko (STAN). Dodal, že i v současnou chvíli je kapacita míst zatím dostačující.

Ve Strakonicích možná od pondělí uzavřou mateřskou školu Stavbařů, kde se koronavirus prokázal u dítěte i člena personálu. „Tam, kde jsou pozitivní pedagogové, se prozatím daří personálně zajišťovat těmi, kteří se naopak po nemoci vrací," uvedla mluvčí strakonického městského úřadu Markéta Bučoková.

Písek zatím musel uzavřít tři ze 12 zřizovaných mateřských škol. „Z hygienicko-epidemiologického hlediska je třeba, aby se děti z jednotlivých mateřských škol nemíchaly. Po dobu uzavření mateřských škol musí tedy zůstat doma, do jiné školky jít nemohou," uvedla mluvčí píseckého městského úřadu Petra Měšťanová.

Nejpříznivější situace je zatím v Jindřichově Hradci. Město zřizuje osm mateřských škol a žádná momentálně není mimo provoz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mateřské školy, školky, koronavirus, provoz, mateřská škola, COVID-19, Česko, České Budějovice, Viktor Vojtko, Starostové a nezávislí, Strakonice, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé mateřské školy na jihu Čech uzavřel koronavirus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.