Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Českobudějovická nemocnice získala pět plicních ventilátorů

Českobudějovická nemocnice dostala pět plicních ventilátorů, které může použít pro pacienty s těžším průběhem koronaviru. Zvýšila tak počet přístrojů na téměř tři desítky. Pět ventilátorů nemocnici daroval výrobce zdravotní techniky BTL.

„Darované ventilátory jsou pro nás velkou pomocí v boji s pandemií koronaviru. Díky zaškolení zdravotnického personálu můžeme navíc novou techniku začít okamžitě využívat. Velmi si proto vážíme rychlé reakce BTL," řekl ředitel českobudějovické nemocnice Michal Šnorek.

Podle Novákové technika pomůže v případném náporu pacientů s těžším průběhem koronaviru. Společnost BTL věnuje České republice celkem 300 ventilátorů. „Ukázalo se, že i české zdravotnictví potřebuje od zhoršení epidemické situace veškeré personální kapacity, stejně jako dostatek zdravotnické techniky. Rozhodli jsme se tak Česku pomoci a dostat ventilátory i respirátory co nejrychleji do místních nemocnic," uvedl ředitel společnosti BTL Tomáš Drbal.

Během včerejšího dne přibylo na jihu Čech rekordních 1356 případů nákazy koronavirem. Aktuální číslo nakažených tak překročilo 15 tisíc. Za uplynulých 24 hodin zaznamenali hygienici také bohužel osm umrtí seniorů. Vyléčených je téměř šest tisíc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BTL

Štítky koronavirus, nemocnice, plicní ventilátor, ventilátor, Nemocnice České Budějovice, technika, COVID-19, Česko, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická nemocnice získala pět plicních ventilátorů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.