Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Více stromů, dětské hřiště a přístup k vodě. Proměna Parku Dukelská se blíží

O kousek blíž k realizaci má proměna parku v Dukelské ulici. Architekti, kteří na projektu pracují, ho v předchozích dnech představili komisi pro životní prostředí. Revitalizace parku by měla proběhnout v příštím roce. Na novinky upozorňuje web parku.

Proměna parku byla vedená formou architektonické soutěže. Ta proběhla v roce 2019 a pro zpracování návrhu bylo vyzváno několik architektonických ateliérů. Vítězný návrh, který nejlépe naplnil soutěžní zadání, nakonec předložili Martin Rusina, Martin Frei a Markéta Poláčková z ateliéru RUSINA FREI.

Od té doby už byl vítězný návrh představen veřejnosti, podepsána smlouva a vypracovaný projekt, který byl na začátku listopadu představen komisi pro životní prostředí. 

V parku by podle nového návrhu, a výsledků participace, měly být zachovány čtyři pětiny vzrostlých stromů, mělo by dojít k částečnému oddělení pěších a cyklistů, vytvoření snadnějšímu přístupu k řece nebo vybudování nového dětského hřiště.

V parku budou vysazeny tři desítky nových stromů a zvýší se kvalita povrchů, mobiliáře a osvětlení. „Celkově dojde ke zmenšení zpevněných ploch, a naopak vzroste plocha pro zasakování dešťové vody. Cílem je dlouhodobá obnova a kontinuální údržba městského parku, který poskytne více prostoru pro každodenní užívání občany města v průběhu celého roku,“ stojí na webu.

Práce na proměně parku by měly začít příští rok. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Park Dukelská

Štítky Park Dukelská, revitalizace, České Budějovice, Rusina Frei, dětské hřiště, Martin Frei, strom, ateliér, životní prostředí, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více stromů, dětské hřiště a přístup k vodě. Proměna Parku Dukelská se blíží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.