Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Odborář Dufek jako komunistický pohlavár. Flusnul nám do ksichtu, říká autor billboardů, které vylepil na jihu Čech

Nedávné prohlášení odboráře Bohumíra Dufka pořádně hnulo žlučí podnikatelů a živnostníků napříč celou republikou. Do předsedy Asociace samostatných odborů se nyní opřel majitel hlubocké reklamní agentury Martin Hájek. Ten nechal na čtyřech místech vylepit billboardy upozorňující na Dufkovo vyjádření.

Komunistům kdosi ničí předvolební billboardy. Jde o cílené útoky, tvrdí lídr

Předvolební billboardy jihočeských komunistů ničí neznámý vandal nebo vandalové. Poničené plochy evidují napříč celým krajem. Dle lídra jihočeské kandidátky jde podle všeho o cílené akce. Některé z vandalských útoků již strana nahlásila policii.

„Úspěšný krach do nového roku. Jmenuji se Dufek… Bohumír Dufek,“ píše se na billboardu přirovnávajícím předního odboráře ke komunistickým pohlavárům.

Billboardy upozorňují na nedávné vyjádření Dufka, který prohlásil v pořadu 360° na CNN Prima News, že Česko potřebuje jen polovinu nynějších restaurací, zbytek jsou podle něj pouze nálevny, kde se podává alkohol. V pořadu společně s ním vystupoval šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který ho za jeho slova zkritizoval. Podle jeho slov je tento názor zcela mimo. „On si představuje, že když někdo zkrachuje, tak je to něco pozitivního,“ kritizoval odboráře šéfkuchař.

Ještě ostřejší slova zvolil pro jeho kritiku podnikatel a majitel reklamní agentury Martin Hájek. „Proč jsem to udělal? Protože flusnul nám živnostníkům do ksichtu. On tady říká, aby zaměstnanci nebo majitelé hospod šli na pracovní úřady. To přeci není řešení. Přeci za tu situaci, která tu je, může nemoc a ne lemplovitost zaměstnavatelů,“ řekl redakci Drbny Hájek a dodal, že je to čistě jeho soukromá iniciativa.

„Já to vytiskl a nalepil. Je potřeba, aby se o takových kreaturách mluvilo a ukazovalo se, co to je za lidi. Tenhle člověk by měl kopat za ty lidi, co mu platí členské příspěvky, ze kterých má slušnou výplatu. To oni ho živí. Přijde mi, že si to ani neuvědomuje,“ doplnil. Podle svých slov na vylepení billboardů nezaznamenal žádný negativní ohlas. Podporu mu na sociálních sítích vyjádřil také hejtman Martin Kuba (ODS).

A kdo že je Bohumír Dufek, který se behěm druhé vlny koronaviru proslavil výrokem v televizním pořadu? Pětašedesátiletý rodák z Havlíčkova Brodu je český odborový předák, který je posledních 25 let předsedou Asociace samostatných odborů ČR. Od roku 1999 je zároveň viceprezident Evropské federace odborových svazů pracovníků v zemědělství, potravinářství a turismu. Před revolucí byl také členem KSČ.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Twitter

Štítky České Budějovice, Martin Hájek, Bohumír Dufek, odbory, koronavirus, billboard, Česko, Asociace samostatných odborů České republiky, Zdeněk Pohlreich, Martin Kuba, CNN Prima News, KSČ, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Mrázek

Řekl to blbě a nasral spoustu lidí, ale on je jen jehla v kupce sena.

Úterý, 17. listopadu 2020, 21:41Odpovědět

Karel Ševčík

Měl by přijít o své dobré bydlo!!!!

Úterý, 17. listopadu 2020, 19:12Odpovědět

Odborář Dufek jako komunistický pohlavár. Flusnul nám do ksichtu, říká autor billboardů, které vylepil na jihu Čech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.