Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj získal další přístroje na podporu dýchání. Bude je mít po dobu nouzového stavu

Téměř stovku přístrojů na podporu dýchání převzal včera Jihočeský kraj od Správy státních hmotných rezerv. Přístroje budou nemocnicím v kraji k dispozici po dobu nouzového stavu. Po jeho skončení musí být do 60 dnů vráceny.

Kraj získal od Správy státních hmotných rezerv celkem 85 kusů zařízení na vysokoprůtokové dávkování kyslíku a 10 přístrojů pro neinvazivní plicní ventilaci, které si převzal už minulý týden. Přístroje budou mít k dispozici jihočeské nemocnice po dobu trvání nouzového stavu. 

Přístroje jsou prozatím uskladněny v budově kraje na ul. B. Němcové. Ve spolupráci s HZS JčK budou podle potřeby rozváženy do nemocnic v Jihočeském kraji,“ vysvětlil hejtman Kuba a doplnil, že se jedná o přístroje poskytnuté z pohotovostních zásob SSHR, kam musí být do 60 dnů po skončení nouzového stavu vráceny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, Správa státních hmotných rezerv, nouzový stav, nemocnice, Božena Němcová, Martin Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj získal další přístroje na podporu dýchání. Bude je mít po dobu nouzového stavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.