Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tisíce prvňáků a druháků se na jihu Čech vrátily do škol

Tisíce žáků prvních a druhých tříd dnes zamířily v Jihočeském kraji do škol. Po více než měsíci se jim obnovila kontaktní výuka. Učitelé i ředitelé vítají, že se alespoň částečně vrací standardní režim.

Přibližně dvě stovky žáků dnes nastoupilo například do jedné z největších základních škol v kraji Bezdrevská v Českých Budějovicích. „Pečlivě dohlížíme na to, aby děti zůstávaly rozděleny do menších kolektivů i mimo výuku. Znamená to, že hlídáme, aby se žáci z různých tříd nepotkávali v šatně, na chodbě nebo v jídelně," řekl ČTK ředitel školy Bezdrevská Pravoslav Němeček.

„Těšili jsme se, až zase začneme s klasickou výukou. I když jsme měli hodně hodin on-line, tak ten kontakt mezi učiteli a dětmi ve škole je velmi důležitý," řekl ředitel malotřídní školy v Neznašově na Českobudějovicku Jaroslav Tůma.

Na jihu Čech nastoupilo letos v září pouze do prvních tříd přibližně 6000 žáků. Kraj ode dneška obnovil řadu autobusových spojů, které omezil ve chvíli, kdy se školy zavřely.

Ale například v Českých Budějovicích zatím zůstává městská hromadná doprava v prázdninovém režimu. „Většina žáků prvního stupně se do škol dopravuje s rodiči většinou auty či chodí pěšky a na kapacitní zátěž veřejné dopravy to má minimální dopad. Pokud bychom zaznamenali u některých linek větší obsazenost či zvýšený zájem cestujících, můžeme vybrané spoje posílit. O skončení provozu v prázdninovém režimu může pak podle aktuální situace rozhodnout krizový štáb města," uvedl náměstek českobudějovického primátora Viktor Lavička (ANO).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecká Drbna

Štítky škola, děti, prvňáci, koronavirus, Česko, Jihočeský kraj, České Budějovice, Jaroslav Tůma, ANO 2011, okres České Budějovice, Rotemberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisíce prvňáků a druháků se na jihu Čech vrátily do škol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.