Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeská turistická centrála propustí sedm ze 30 zaměstnanců

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) bude mít zřejmě příští rok provozní příspěvek z kraje 29,9 milionu Kč, meziročně o čtvrtinu menší. Musí propustit sedm zhruba z 30 zaměstnanců. Jde o důsledky koronavirové krize. Nižší příspěvek navrhlo nové vedení kraje a je součástí rozpočtu, jejž budou v prosinci schvalovat krajští zastupitelé. Novinářům to dnes řekl ředitel JCCR Jaromír Polášek.

"Na příští rok je v návrhu rozpočtu 29,9 milionu korun. Je to o devět a půl milionu méně než letos. Je to velký zásek, bude to znamenat konec sedmi lidí a bohužel se to dotkne i turistických oblastí. Budu muset propustit dva produktové manažery a ukončit spolupráci se dvěma turistickými oblastmi," řekl Polášek.

JCCR ukončí provoz infocentra v areálu českobudějovického autobusového nádraží, z nějž odejdou všichni tři zaměstnanci. Propustit musí i kmenové pracovníky z centrály. "Není to tak, že tady byli doteď zbytečně. S tím, že ubudou lidé, budeme muset omezovat některé činnosti, které jsem měl v plánu a budou mít dopad do cestovního ruchu," řekl ředitel. Klesne objem peněz na marketing pro vzdálené trhy, JCCR musí zredukovat i plány na propagaci kraje v Maďarsku a Polsku.

Slevové vouchery na dovolené, jež kraj zavedl v červnu po jarní koronakrizi, zatím zřejmě pokračovat nebudou. Slevami kraj přispíval rodinám na ubytování při dovolené v jižních Čechách a dával slevy do zoo i muzeí. Sleva byla nejvýše 300 korun na člověka a noc. Vyčerpalo se 12 z 39 milionů Kč. Poukazy využilo 12 tisíc lidí, zapojilo se přes 300 hotelů, program přispěl na 40 tisicí přenocování. "Peníze, které zbyly, musíme vrátit do rozpočtu kraje a nenávratně o ně přijdeme," uvedl Polášek. Vouchery chtěl využít dál na jarní sezonu, aby přilákal firemní klientelu.

Jihočeská centrála cestovního ruchu je od roku 2011 příspěvkovou organizací kraje. Letos dostala na provoz 41,9 milionu Kč. Letos na jaře při první koronavirové vlně fungovala i jako logistické centrum pro distribuci ochranných prostředků v kraji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeský kraj

Štítky ČR, turistika, koronavirus, Jihočeský, rozpočet, koronavirová krize, cestovní ruch, Polsko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská turistická centrála propustí sedm ze 30 zaměstnanců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.