Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rozvolnění zaplnilo restaurace. Některé jsou plné, jiné lákají hosty na akce

Některé jihočeské restaurace mají podobně jako v pátek i na víkend většinu míst zamluvených. Do jiných přišlo po čtvrtečním uvolnění koronavirových omezení málo lidí, tak na pátek připravily i doprovodné akce jako show s čerty. Plno bylo i kolem stánků s punči na hlavním českobudějovickém náměstí.

Většinu míst si tyto dny lidé zamluvili v českobudějovické restauraci Zvon ve stejnojmenném hotelu na náměstí. "Lidé jsou rádi, že tyto služby začaly už fungovat. Ve čtvrtek jsme udělali hezkou tržbu 65 tisíc korun, večer byl poměrně plný, poptávka je vysoká," řekl v pátek ředitel hotelu Petr Šalda. Na víkend má podnik zamluvenou velkou část kapacity, kvůli vládním nařízením smí zaplnit maximálně polovinu ze 180 míst.

Budvarka v budějovické ulici Karla IV. byla včera zčásti plná již odpoledne, na večer měla zamluvené všechny stoly. Podobná situace byla ve čtvrtek. Jeden z hostů řekl, že si ani nepamatuje, kdy byl naposledy v hospodě. "Je to už takových týdnů," řekl čtyřicátník Tomáš, jenž si dal guláš a sešel se tam s přáteli. Ťukli si se slovy 'Dej bůh štěstí'.

V českobudějovické restauraci Masné krámy, kterou provozuje pivovar Budějovický Budvar, bylo v pátek rovněž plno. "Jsme vybukovaní a jsme za to rádi. Lidé jsou natěšení," řekl vedoucí restaurace Tomáš Olejník.

Minimum hostů přišlo ve čtvrtek do restaurace Pohoda U třech kytar Anděl v Plané nad Lužnicí na Táborsku. Na pátek podnik připravil na zimní zahradě show s čerty. Letos má kvůli covidu ztráty ve statisících korun.

"Nechat nás ještě tento týden zavřené, a kdybychom si nerozváželi sami zdarma do patnácti kilometrů, tak bychom to nepřežili vůbec. Ve čtvrtek byl zájem mizivý, jeden z nejhorších dní, tragédie. Na dnešek jsme udělali krampusáky (čerty), tak to vypadá, že se sem lidé docela chystají. Akce bude bez vstupného, venku uděláme grilovanou klobásu, svařák, punč," řekl v pátek majitel podniku Michal Šimík. Využít může v restauraci 34 míst.

Českobudějovická kavárna Café Datel dostala mnoho žádostí o rezervace, i na týdny dopředu, ale zatím je podnik nepřijímá. "Vážíme si nesmírně každého z vás a nechceme nikoho posílat pryč z poloprázdného podniku plného rezervací - proto do konce roku rezervace brát nebudeme," uvedla kavárna na svém facebookovém profilu.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, restaurace, Č. Budějovice, Karel IV. Lucemburský, Budějovický Budvar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozvolnění zaplnilo restaurace. Některé jsou plné, jiné lákají hosty na akce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.