Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lipno muselo kvůli udání uzavřít Stezku korunami stromů

Lipno muselo dnes uzavřít Stezku korunami stromů. Na provoz oblíbené vyhlídkové trasy přišlo podle policie několik udání z veřejnosti. Na jaké porušování vládních opatření si lidé stěžovali ale není jasné. Lidem, kteří měli zakoupené vstupenky, budou vráceny peníze.

„Přestože je podle nás pobyt na čerstvém vzduchu zdravý a při dodržování všech protiepidemických opatření jsou rizika naprosto minimální, nechceme riskovat persekuci našich klientů,“ řekl jednatel společnosti Matěj Kratochvíl k uzavření stezky. Dodal, že se proto rozhodli poté, co je kontaktovala policie na základě udání z řad veřejnosti.

Udání potvrdila i policejní mluvčí Lenka Krausová. „Je pravdou, že jsme přijali několik oznámení z řad veřejnosti týkající se tohoto provozu. Kontaktovali jsme provozovatele a upozornili na dodržování vládních nařízení. Další kroky učinili provozovatelé sami," řekla Krausová. Neupřesnila, které ustanovení vládního nařízení mohlo být porušeno.

Vstupné bude vráceno

Na stezku se lidé vydávají každý rok na novoroční výstup. „Všem klientům, kteří již vstupenky nakoupili se omlouváme a jejich vstupné budeme 100% kompenzovat,“ dodává mluvčí Stezky korunami stromů Olga Kneiflová.

Zda budou uzavřeny všechny rozhledny v České republice, není bohužel z dostupných informací jasné. „Vláda se nejspíše snaží obecně bojovat proti pohybu v přírodě a na čerstvém vzduchu, čemuž nerozumíme. Pevně věříme, že brzy budeme schopni znovu otevřít naše provozy a nabídnout tak klientům aktivní vyžití ve zdravé šumavské přírodě," dodala Kneifová.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lipno

Štítky Lipno, Stezka korunami stromů, policie, krimi, udání, Vodní nádrž Lipno, koruna stromu, Lenka Koloušková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Už aby to pan Kuba, který není podřízeným pana Babiše dal zase dohromady. Jako všechno v kraji!

Úterý, 12. ledna 2021, 09:26Odpovědět

Josef Spurný

Až nás budou sousedé žalovat, že dýcháme a podle vládního nařízení to máme zakázáno, to bude paráda a policie to bude kontrolovat. Vivat

Čtvrtek, 31. prosince 2020, 12:55Odpovědět

Lipno muselo kvůli udání uzavřít Stezku korunami stromů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.