Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hasiči odklízeli desítky popadaných stromů. Silnice na jihu Čech jsou sjízdné s opatrností

I dnes ráno přetrvávají na jihu Čech problémy, které způsobilo středeční husté sněžení. Situace je ale podle Správy a údržby silnic lepší než včera, většina silnic je sjízdná s opatrností. Bez elektřiny je v kraji několik stovek domácností. Sněžit už by dnes podle předpovědi mělo spíše ve vyšších polohách.

V noci na vozovky na jihu Čech napadla čerstvá vrstva sněhu, kterou však stačili silničáři většinou odstranit. „Vozovky by měly být ve výrazně lepším stavu než ve středu. Stačili jsme je prosolit, navíc teď už tolik nesněží," uvedl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Martin Šulista. Dodal, že silničáři měli celou noc v terénu veškerou techniku.

I přesto ale musí řidiči na jihu Čech počítat s komplikacemi na silnicích. Na Jindřichohradecku u obce Kunžak se převrátil nákladní automobil a blokuje celou vozovku. Omezení na silnici 151 by mělo trvat až do 11 hodiny dopoledne. Na Táborsku v obcí Šebířov blokují provoz na silnici 125 kamiony. Omezení má trvat až do zítřejšího rána.

Vážnější nehodu řeší policisté u Trhových Svin, kde došlo k nehodě dvou osobních aut. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému.

Problémy kvůli počasí eviduje i společnost EG.D. „V Jihočeském kraji evidujeme přibližně 300 domácností s omezením dodávek elektrické energie, na Jindřichohradecku v okolí Deštné a Třebějic. Na opravách pracujeme," popsal mluvčí Roman Šperňák.

Plné ruce práce měli od rána také hasiči. Ti zasahovali po celém kraji u více než padesáti událostí. Ve většině případů šlo o popadané stromy na silnici. „V Neznašově shazovali hasiči sníh ze střechy domů, v Bedřichově pomohli s vytažením zapadlého sypače a v Rudolfově vytahovali zpět na silnici osobní auto," popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů

Teploty se na jihu Čech po ránu drží pod nulou. Na Šumavě klesli i níže, například stanice na Boubíně naměřila minus osm stupňů Celsia. Podle předpovědi se dnes občas mohou vyskytovat sněhové přeháňky, a to zejména ve vyšších polohách.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, výstraha, sníh, sjízdnost, silnice, Česko, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, Kunžak, okres Tábor, Šebířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči odklízeli desítky popadaných stromů. Silnice na jihu Čech jsou sjízdné s opatrností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.