Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jihu Čech zůstávají otevřené jen velké přechody do Rakouska

Na jihu Čech zůstává ode dneška otevřeno jen sedm velkých hraničních přechodů s Rakouskem. Ostatní přechody rakouská strana zavřela. Důvodem je vysoký počet lidí nakažených koronavirem v Česku. Většina uzavřených přechodů je však pouze pro pěší.

„Všechny velké přechody jsou nadále v provozu, aby je například mohli využívat lidé, kteří dojíždějí do Rakouska za prací nebo kvůli studiu," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Otevřené zůstávají Dolní Dvořiště, Zadní Zvonková, České Velenice, Halámky, Nová Bystřice, Slavonice a Studánky.

Před přechody, které jsou mimo provoz, jsou umístěny značky a cedule s informacemi. Před některými jsou i zátarasy bránící průjezdu.

Rakousko od soboty zavedlo na své straně na hranicích kontroly. Cestující do Rakouska z České republiky a Slovenska musejí nadále podepisovat prohlášení, že se uchýlí do karantény, jinak je možné jim vstup zamítnout. Pro pendlery a nákladní dopravu platí výjimky. Pendleři nepotřebují negativní test ani nemusejí projít karanténou. Musejí však při příjezdu prokázat, že mají v Rakousku zaměstnavatele.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Rakousko, policie, koronavirus, turistika, hranice, Jihočeský kraj, Česko, Slovensko, Slavonice, České Velenice, Nová Bystřice, Dolní Dvořiště, Halámky, Studánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech zůstávají otevřené jen velké přechody do Rakouska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.