Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do schránek míří noviny s informacemi o očkování. Kraj je chce dostat do všech domácností

Informace o probíhajícím očkování proti onemocnění covid-19 se Jihočeši dozví z mimořádných OČKO novin. Jejich distribuci připravuje Jihočeský kraj spolu s Českou poštou. Do schránek budou distribuovány v nejbližších dnech. V plánu je 312 726 výtisků, aby se noviny dostaly do každé domácnosti.

„Součástí OČKOnovin jsou například informace o bezplatné lince Jihočeského kraje určené k pomoci s registrací dříve narozených občanů na očkování. Dále pak grafický model fungování vakcíny proti covidu-19 či zajímavé rozhovory s lékaři nebo prvními naočkovanými seniory. Chybět nebude ani oblíbená křížovka,“ shrnul hejtman Martin Kuba (ODS) s tím, že v každém okrese bude součástí novin aktuální mapa, ze které zájemci zjistí, jak se dostanou na nejbližší očkovací místo.

Minulý týden začalo vakcinační centrum na českobudějovickém výstavišti očkovat seniory proti koronaviru. Je to první zařízení tohoto druhu, které v kraji funguje. Kraj nejdřív od vlády dostal asi 3500 dávek vakcín, toto pondělí pak 4680 dávek. „To šlo na druhé přeočkování zdravotníků a sociálních služeb. Příští týden máme přislíbeno, že zase dostaneme 4680 dávek od firmy Pfizer a také očekáváme 700 dávek od firmy Moderny,“ řekla Hana Brožková z kanceláře hejtmana.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky ČR, správa, koronavirus, média, Jihočeský, očkování, Jihočeský kraj, Česká pošta, Martin Kuba, ODS, Pfizer, Moderna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do schránek míří noviny s informacemi o očkování. Kraj je chce dostat do všech domácností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.