Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jindřich Florián dnes končí v pozici ředitele krumlovské nemocnice

Ředitel nemocnice v Českém Krumlově Jindřich Florián dnes končí ve své funkci. K rezignaci ho v polovině ledna vyzval hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS). Důvodem je neprůhledný systém rozdělování očkovacích vakcín mimo okruh prioritně určených skupin obyvatel. Na jeho výzvu Florián reagoval tím, že svůj post dává k dispozici.

Instituci bude zatím řídit tříčlenné představenstvo. Rezignaci vzali dnes na vědomí krajští radní. „Podle zákona má valná hromada společnosti, kterou je Rada Jihočeského kraje, do dvou měsíců od ukončení funkce pana ředitele – předsedy představenstva, zvolit nového člena představenstva. A nové představenstvo si pak ze svého středu zvolí nového předsedu,“ nastínil Kuba další vývoj ve vedení nemocnice.

Informaci, že si ředitel Florián vytvářel jakési očkovací depo pro příbuzné zaměstnanců nemocnice, přinesl portál SeznamZpravy.cz. „Vyzval jsem ředitele, aby doložil, že vakcíny z jím uvedeného depa byly skutečně použity jen pro seniory a nemocné. Kontrolou jsem zjistil, že toto dodrženo nebylo,” uvedl hejtman Martin Kuba v nedávné reakci, kterou rozeslal do médií. Ředitel krumlovské nemocnice podle jeho slov svým jednáním porušil jihočeskou vakcinační strategii a proto ho vyzval k rezignaci.

Sestavení seznamu lidí pro očkování, kteří jsou příbuznými nebo známými zaměstnanců nemocnice v Českém Krumlově, se její ředitel Jindřich Florián inspiroval v Izraeli, píše portál SeznamZpravy.cz ve článku, který publikoval před nedávnem. Podle informací redakce dostali zaměstnanci nemocnice v Českém Krumlově zprávu od ředitele, kde psal, že nabízí bonus: očkování proti covidu-19 pro jejich známé nebo příbuzné. Na tomto seznamu, který si Florián sám pojmenoval „depo“, bylo údajně zhruba 200 lidí. Zhruba třicet z nich vakcínu podle něho dostalo.

„Postřehl jsem, že v Izraeli zveřejňují na sociálních sítích, kde jsou v očkovacích centrech na konci pracovní doby volné vakcíny. Tak mně došlo, že nám se to bude stávat také. Já to na sociálních sítích moc neumím, tak jsem si říkal, že budou zaměstnanci třeba rádi, že mají takzvaný bonus. Ono to je ulehčení naší práce. Máme skupinu lidí, ze kterých si můžeme vybírat,“ řekl 15. ledna ředitel nemocnice portálu SeznamZpravy.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv redakce

Štítky ČR, správa, nemocnice, koronavirus, personální, Jihočeský, Jindřich Florián, vakcína, Martin Kuba, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Jihočeský kraj, ODS, Izrael

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřich Florián dnes končí v pozici ředitele krumlovské nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.