Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeský kraj zasáhne silný vítr. Hrozí i rozvodnění řek, varovali meteorologové

Jihočeský kraj zasáhne podle meteorologů silný vítr. Výstraha platí od středečního večera do čtvrtečního rána. Kromě toho platí v některých částech kraje také povodňová pohotovost. Hladiny řek mohou stoupat až na druhý stupeň povodňové aktivity.

Silný vítr má podle meteorologů zasáhnout celý Jihočeský kraj. Výstraha platí od středečních 19 hodin do čtvrteční 9 hodiny ráno. Foukat má západní až jihozápadní vítr s nárazy až 70 kilometrů za hodinu.

Vítr může podle výstrahy poškodit stromy a lesní porosty. Popadané větve ze stromů by mohly na některých místech komplikovat dopravu. „Doporučujeme zajistit okna a dveře a odstranit nebo upevnit volně uložené předměty. Při pohybu venku by měli lidé dbát zvýšené opatrnosti a měli by omezit túry,“ uvedli meteorologové.

Na některých místech na Písecku, Jindřichohradecku a Táborsku platí navíc povodňová pohotovost. V některých okresech mohou hladiny řek vystoupat až na druhý stupeň povodňové aktivity. „Voda v řekách se může vylévat z břehů do okolní krajiny,“ popsali meteorologové.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz

Štítky meteorologové, výstraha, počasí, vítr, povodně, Jihočeský kraj, vichřice, Český hydrometeorologický ústav, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj zasáhne silný vítr. Hrozí i rozvodnění řek, varovali meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.