Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na žádném výletě jsem samozřejmě nebyl, komentoval ministr Havlíček víkendovou cestu po jižních Čechách

Na konci minulého týdne přijel do Jihočeského kraje místopředseda vlády Karel Havlíček (za ANO). Kromě návštěvy budějckého nádraží nebo radnice se v sobotu vydal také do Černé v Pošumaví a na Lipno. Výletem po Jihočeském kraji ale rozzlobil veřejnost. On sám ale podle svých slov na žádném výletě nebyl.

„Lokálkou po jižních Čechách. Dneska Černá v Pošumaví a Lipno,“ okomentoval na Twitteru svou sobotní cestu po Jihočeském kraji místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček (ANO). K příspěvku přiložil fotografii se psem. 

Tweet se ale s velkým úspěchem nesetkal. Lidé začali ihned komentovat, že vláda na jednu stranu nabádá občany České republiky k tomu, aby zůstali doma, nikam necestovali, a dokonce uvažuje o zákazu cestování mezi jednotlivými kraji, a na straně druhé se jeden z jejích členů vydá o víkendu na výlet po Jihočeském kraji. „Ve čtvrtek seřve ministr zdravotnictví celej národ jak haranty, že kašlou na opatření a ať sakra sedí doma na zadku. A dneska se multiministr vyrazí promořovat vlakem na výlet,“ komentoval na Twitteru Martin J.. „To je zlej sen, já dřepím s dětmi doma, poslední výlet jsme měli v létě, a ministři trajdají veřejnou dopravou po Čechách,“ napsala Zuzana.

Našli se ale i tací, kteří se ministra zastali. „Tak toto mi zrovna nepřijde nijak pro kohokoliv nebezpečné. Vlakem se jezdit stále může a žádné omezení pro cestování v ČR neexistuje. Takže proč si neudělat výlet, při kterém jsou dodržována všechna nařízení?“ komentoval Martin P.

Ani samotný ministr nemá pocit, že by byla jeho cesta nevhodná. „Samozřejmě jsem na žádném výletě nebyl, protože bych samozřejmě takovou cestu vzhledem k aktuální situaci a doporučením vlády samozřejmě nepovažoval za rozumnou. Z mého vyjádření samozřejmě vyplývá, že samozřejmě nemám pocit, že jsem něco porušil," okomentoval Havlíček pro redakci Drbny.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Twitter Karel Havlíček

Štítky Karel Havlíček, Jihočeský kraj, návštěva, výlet, vláda, Vodní nádrž Lipno, Pošumaví, Česko, Twitter, Černá v Pošumaví, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kubeš

No na výlet né,to nebyl výlet..jen jsem vzal vořecha na procházku na Šumavu.Kdyby aspoň držel tlamu a nevytruboval do světa,že on si dělá co chce a jiným to stopuje.Šmejd,co rozumí všemu,takovej brouk Pytlík.

Úterý, 9. února 2021, 21:10Odpovědět

Na žádném výletě jsem samozřejmě nebyl, komentoval ministr Havlíček víkendovou cestu po jižních Čechách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.