Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějce loni platily za černé skládky nejvíce za sedm let

České Budějovice loni zaplatily za likvidaci odpadů na nelegálních skládkách 5,1 milionu korun. Je to nejvíc za posledních sedm let. V roce 2014 přitom za stejné práce platily téměř o čtyři miliony korun méně.

V roce 2019 město platilo za likvidaci takzvaných černých skládek 2,3 milionu korun. Podle představitelů vedení Českých Budějovic výrazný nárůst způsobila pandemie koronaviru. "Původně jsme počítali s rozpočtem na likvidaci skládek 2,5 milionu, ale realita byla taková, že lidé v karanténě vyvolané šířením covidu 19 a vyhlášeném nouzovém stavu svůj čas věnovali gruntování, což se dá pochopit, ale došlo tím k velkému nárůstu odloženého odpadu kolem separačních hnízd a kontejneřišť," uvedl českobudějovický primátor Ivo Moravec.

Dodal, že lidé odpad odkládali na různá místa i proto, že na čas byly zavřené sběrné dvory. Městská policie na magistrát ročně předává stovky podnětů týkajících se černých skládek. "Lidé zkrátka a bohužel nedodržují pravidla slušného chování. Proto jim je musíme připomínat i za cenu peněžitých pokut," uvedl Moravec. Podle něj ale často bývá složité najít skutečného viníka, který odpad odloží mimo kontejnery a popelnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky ČR, správa, odpady, ekologie, koronavirus, Č. Budějovice, České Budějovice, černá skládka, odpad, Ivo Moravec, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce loni platily za černé skládky nejvíce za sedm let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.