Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opět padaly teplotní rekordy. V Českém Krumlově bylo přes 20 stupňů

V Česku dnes opět padaly teplotní rekordy. Na 24 místech meteorologové zaznamenali nejvyšší únorovou teplotu od začátku měření. Nové teplotní maximum pro 24. únor má po dnešku 61 ze 155 měřicích stanic. Přes 20 stupňů bylo naměřeno v Českém Krumlově.

Teplotní rekordy padaly po celé republice. V Českém Krumlově dnes meteorologové naměřili 20,4 stupně Celsia. Jarní počasí panovalo také ve Vyšším Brodě, kde bylo 19,6 stupně. 

Teplo bylo v Česku také v úterý, kdy bylo maximem 20 stupňů Celsia znovu ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku. Dosud nejvyšší únorovou teplotu zaznamenalo v úterý 14 měřicích míst a rekord pro 23. únor byl překonán na 49 stanicích ze 155.

Velmi teplé počasí vydrží podle předpovědi ČHMÚ ještě ve čtvrtek, kdy by se denní maxima měla pohybovat mezi 13 a 18 stupni. V pátek se ale začne ochlazovat a o víkendu bude přes den nejčastěji mezi pěti a devíti stupni.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky počasí, teplota, jaro, meteorologové, Český Krumlov, Česko, Vyšší Brod, Český hydrometeorologický ústav, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opět padaly teplotní rekordy. V Českém Krumlově bylo přes 20 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.