Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nové obchodní centrum mezi sídlišti. Slibuje zelenou střechu a 250 parkovacích míst

, aktualizováno 25. února 2021, 10:34

V Českých Budějovicích má vzniknout nové obchodní centrum. Umístěno bude mezi dvěma největšími sídlišti. Podle plánů by mělo nabídnout prodejnu potravin a více než dvě stovky parkovacích míst. Zároveň by mělo mít zelenou střechu. Už dříve se mluvilo o tom, že by se v dané lokalitě měl stavět Kaufland.

Zhruba do dvou let by mělo mezi sídlišti Máj a Vltava vzniknout dvoupatrové obchodní centrum. Investorem projektu je teplická společnost JTH. Podrobný popis centra zveřejnilo město na úřední desce.

Obchod s potravinami a zelená střecha

V nové budově by se mělo nacházet několik menších prodejen, ale hlavně obchod s potravinami. „V návaznosti na prodejní plochu jsou umístěny obslužné úseky prodeje pečiva a prodeje lahůdek a sýrů a dole prodej porcovaného masa. Prodej lahůdek a sýrů má k dispozici samostatné zázemí, společně s prodejem masa,“ stojí v dokumentu. O jaký řetězec by mělo jít se ale zatím neví. Už dříve se ale mluvilo o tom, že by mělo jít o Kaufland.

V druhém patře objektu budou kanceláře vedení objektu a personálu, denní místnost rozdělená na část nekuřáků a kuřáků a dále sociální prostory jako WC, umývárny a úklidové místnosti.

Jasno není zatím ani ohledně přesné podoby obchodního domu. Podle zveřejněného dokumentu by se měl objekt odlišovat od standardních obchodních center a měl by hlavně korespondovat s okolím. Dobrou zprávou má být střecha, na které bude zeleň, a která bude vsakovat dešťovou vodu. 

K obchodům samozřejmě patří také parkovací stání, a i s těmi investor počítá. Pro zaměstnance a návštěvníky zde bude 250 parkovacích míst, včetně několika dobíjecích stanic.

Kdy by se mohlo na území mezi dvěma sídlišti poprvé „kopnout“ zatím není jasné. Vzhledem k tomu, že hotovo musí být do dvou let od doby, kdy nabude vyvěšený dokument právní moci, mohlo by se ale začít stavět velmi brzy.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Vltava, Máj, obchodní centrum, nákupní centrum, sídliště, zelená střecha, České Budějovice, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové obchodní centrum mezi sídlišti. Slibuje zelenou střechu a 250 parkovacích míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.