Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Písecké náměstí ozdobí pět tisíc tulipánů

Velkém náměstí v Písku zanedlouho ozdobí pět tisíc tulipánů. Ještě loni byly ve čtvercích pod polovinou jasanů velké valouny, letos je nahradily květiny.

„Kameny spolu s netkanou textilií zahradníci Městských služeb Písek na podzim odstranili a do všech 35 čtverců zasadili cibule žlutých tulipánů odrůdy Yokohama a oranžových tulipánů s fialovými plameny odrůdy Princess Irene. Už nyní jsou po obvodu čtverců vysazeny světle kvetoucí macešky,“ říká koordinátor městské zeleně Ondřej Kofroň a doplňuje, že od letošního jara bude na náměstí dvojnásobek květin než v letech minulých.

V létě pak čtverce pod stromy rozzáří žluté třapatky s cihlově červenými africkými kopřivami, které zjemní bílé surfinie a doplní je kavyly, okrasné trávy. Letničky budou vysazeny v druhé polovině května. Před radnicí nebudou ani letos chybět letničkami osázené pyramidy a na sloupy veřejného osvětlení v centru města budou opět umístěny květinové závěsy.

„Pyramidy před radnicí budou letos tři, o jednu více než loni. Další novinkou bude rozmístění osmi menších květinových pyramid v centru města, tři se pravděpodobně objeví u Kamenného mostu, naproti domu U slona, a dalších pět pak v pěší zóně v Heydukově ulici,“ dodal Kofroň.

Už na podzim byly pod stromy v Písku na Bakalářích vysázeny trvalky, aby zkrášlily prostor v okolí děkanského kostela a také aby se zlepšily podmínky jírovců, u kterých byla často jen utužená zem. Bohužel již pětinu rostlin ušlapali bezohlední lidé. Jakmile to bude možné, budou zničené rostliny nahrazeny novými, které zahradnice pro jistotu namnožily.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Písek

Štítky Písek, tulipán, náměstí, květiny, Bakaláři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písecké náměstí ozdobí pět tisíc tulipánů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.