Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V neděli čeká rozlučka Jiřího Kladrubského a Jaroslava Drobného

Poslední domácí utkání sezony přinese dvě loučení. Profesionální kariéru se chystá ukončit pětatřicetiletý univerzál Jiří Kladrubský, naposledy na budějovickém stadionu se představí také jednačtyřicetiletý brankář Jaroslav Drobný, kterému po sezoně v Dynamu končí smlouva. Zápas proti Slovácku začne v neděli v 17 hodin.

Budějovický odchovanec Jiří Kladrubský naskočil do nejvyšší české soutěže už v osmnácti letech v dresu Dynama a symbolicky v něm první ligu také opustí. Největší úspěchy své kariéry prožil v pražské Spartě, se kterou získal mistrovský titul, vyhrál superpohár a zahrál si také v evropských pohárech.

Celkem tři angažmá absolvoval také v zahraničí, kde postupně hájil barvy Slovanu Bratislava, řeckého Kallonis a italské Pavie. Zřejmě nejúspěšnější ročník v dresu Jihočechů zažil před dvěma roky, kdy sedmi góly a třinácti asistencemi výrazně přispěl k návratu svého klubu zpět do nejvyšší soutěže.

Naposledy se v černobílém dresu na Střeleckém ostrově představí také zkušený brankář Jaroslav Drobný. Rodák z Počátek na Vysočině má za sebou opravdu bohatou a úspěšnou kariéru. Stal se mistrem Evropy do jednadvaceti let, účastníkem olympijských her v Sydney a odchytal také sedm zápasů za českou reprezentaci.

Do Dynama se vrátil v průběhu minulé sezony, kdy svými výkony v brance pomohl mužstvu k postupu do skupiny o Evropskou ligu. I v letošním ročníku převážně plnil roli jedničky, odchytal jednadvacet utkání a připsal si pět čistých kont.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo | Zdroj SK Dynamo

Štítky Sport, fotbal, první, České Budějovice, Drobný, Kladrubský, kariéra, Jaroslav Drobný, Jiří Kladrubský, SK Dynamo České Budějovice, 1. FC Slovácko, AC Sparta Praha, ŠK Slovan Bratislava, olympijské hry, FC Vysočina Jihlava, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V neděli čeká rozlučka Jiřího Kladrubského a Jaroslava Drobného  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.