Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Blatná je opět městem růží a zve v sobotu 3. července na letošní výstavu

PR článek

Město Blatná získalo přívlastek „město růží“ mezi dvěma světovými válkami zásluhou úspěšného pěstitele a šlechtitele růží Jana Böhma. Jeho růžové plantáže patřily ve 30. letech 20. století k největším v Evropě a na ploše 32 ha rozkvétal až milion růžových květů současně. Jejich vůně zaplavovala od jara do podzimu Blatnou i blízké okolí a lákala desetitisíce návštěvníků.

Kulturní Plantáž Blatná (plantaz-blatna.cz) se v letošním roce přihlásila ke své historické tradici a rozhodla se postupně toto téma rozvíjet. K tomu by měla výrazně přispět i tematická růžová výsadba, která provede návštěvníka centrem města, v dalších letech i po okolí.

Historické centrum jihočeské Blatné ozdobí v sobotu 3. července obnovená výstava věnovaná královně květin. Areál kostela Nanebevzetí Panny Marie s kaplí sv. Michaela a přilehlým ambitem, farní zahrady včetně vybraných interiérů a sklepení, nábřeží – ulice Na Příkopech, muzejní kobky a vinný sklípek Kaplanka. Zde všude budete moci zhlédnout originálně pojaté aranže z růží, seznámíte se s historií této květiny, přiblížíme osobnost věhlasného pěstitele a šlechtitele Jana Böhma a spolu s tím budete moci nakoupit a občerstvit se na tematickém růžovém trhu s bohatým růžovým sortimentem. V pestrém doprovodném programu si najdou své děti i dospělí.

Na hlavním pódiu Vám čas mezi půl dvanáctou a třináctou hodinou zpříjemní orchestr Prague Rhythm Kings, který se zabývá interpretací jazzové a populární hudby mezi léty 1923–1932. Jako hudební vrchol růžového programu v tento den bude speciální koncert Misterio del Ángel, Tango argentino od 20.30 h. Ponese se v duchu Tanga v podání Escualo Quintetu, Komorního orchestru Smetanových filharmoniků Praha, Gabriely Vermelho a tanečníků školy Tangonexion.

Snivá romantika se tak stane skutečností a například růžový víkendový balíček potěší nejeden zamilovaný pár. Ubytovat se na pokoji, kde postel zdobí plátky růží. Večeře s růžovým vínem, koupel s vůni růží a procházky kolem růžových záhonů. Kouzlo dotvoří nejzachovalejší vodní zámek v Česku s rozsáhlým parkem plným milých daňků. Sen se stane skutečností a doufáme, že nejeden pár si pak v Blatné naplánuje i svůj svatební den.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Blatná, město růží, výstava, růže, Jan Böhm, Evropa, Nanebevzetí Panny Marie, Gabriela Vermelho, vůně, Argentina, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blatná je opět městem růží  a zve v sobotu 3. července na letošní výstavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.