Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hledáme nový domov pro Pancha. V táborském útulku čeká na nového páníčka

Po delší době je tu znovu další díl seriálu Hledáme páníčka, ve kterém ve spolupráci s jihočeskými útulky hledáme nové domovy pro pejsky, kteří v životě zatím moc štěstí neměli. Tentokrát se podíváme na krásného Pancha z táborského útulku.

„Pancho je kříženec psa typu bull, což tak nějak samo o sobě znamená hodně energie, síly a elánu. Potřebuje nasadit postroj, cvaknout karabinu na sedák a upustit páru. Po takové procházce je z něj vnímavý parťák, který je ochoten se učit, trénovat klidnou chůzi na vodítku, povely, odložení a v neposlední řadě navazovat vztah s člověkem,“ popisuje Zdenka Fürst z táborského útulku.

Pancho je zhruba tři roky starý, kastrovaný, očkovaný a ošetřený proti vnějším i vnitřním parazitům. Samozřejmostí je i mikročip. Od narození je hluchý, ale protože nikdy nic jiného nepoznal, je to pro něj zcela přirozené. „Netřeba z toho dělat vědu. Krásně zvládá sedni, lehni, pac a povel ne. Momentálně začínáme s tréninkem pomocí vibračního obojku, ale jsme zcela v počátcích,“ vysvětluje Zdenka Fürst.

Jaký domov hledá?

Pancho hledá milující a velice zkušené páníčky, kteří mají srdce pro bull plemena, mají dostatek znalostí a schopností ke striktně pozitivnímu výcviku, budou pracovat s vibračním obojkem a výcvikem pomocí gest.

Nejvíce by mu vyhovoval domek se zahradou, samozřejmě se zázemím uvnitř. Nehodí se ke psím samcům či k jiným zvířátkům, klidná fenečka by mu mohla být po zodpovědném seznámení super společnicí. Hledá aktivní domov, plný vycházek a běhání, jeho krevní skupinou bude dogtrekking či canicross, stejně tak ale zvládne odpočívat s páníčkem na gauči či terase a šetřit síly.

Cítíte, že byste chtěli něco ve svém životě změnit? Něco doplnit? Naučit se něčemu jinému, dělat něco jinak? Obohatit svůj život, posunout se, stát se malinko jiným? Tak přesně pro Vás tu je Pancho.

„Máte-li o Pancha zájem, pošlete na e-mail utulek@tstabor.cz základní informace o vás – nacionále, kontakt, adresu, kde by Pancho bydlel, důležité info o své rodině, dětech, dalších zvířatech, zázemí a zkušenostech se psy. Prostě takový zvířecí životopis, ať máme představu o tom, jaký život Panchovi nabízíte. Na e-mail vám odpovíme, zavoláme a domluvíme si první seznamovací návštěvu. Případně volejte 778 465 467,“ říká Zdenka z Útulku Tábor.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Radek Havlíček

Štítky Pancho, Útulek Tábor, hledáme páníčka, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáme nový domov pro Pancha. V táborském útulku čeká na nového páníčka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.