Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bouřka poničila i hodiny na Černé věži. Celkové škody se budou teprve sčítat

Město bude sčítat škody, které napáchala včerejší silná bouře. Kromě popadaných stromů ničila bouře střechy nebo oplocení. Následky zanechala i na Černé věži, kde se ohnuly rafiky na hodinách. Odstranění škod bude trvat několik dní.

Včerejší silná bouře způsobila téměř nejvíce škod na Českobudějovicku. Po celém městě leží popadané stromy. Zpracovat se bude muset podle Tomáše Kubeše zhruba tisíc metrů krychlových dřeva. Na odstraňování pracují dvě firmy. „Pokud se přes víkend nepodaří postoupit razantně v odstraňování škod, bude povolána další výpomoc, která je již předjednána. Lesy a rybníky pracují na odstraňování škod na městských lesích, mimo jiné za Májem a v Branišovském lese a okolí. Mají jistou obavu, že budou potřebovat také výpomoc,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma.

Kvůli nebezpečí padání dalších větví nebo polomů město doporučilo nenavštěvovat městské parky. V budějcké Stromovce jsou popadány desítky stromů, které se budou odklízet až v pondělí, protože bude muset pomoct těžká technika. 

Přes Budějce se prohnala silná bouře

Čtvrtek, 8. července 2021, 18:47

Přes Budějce se prohnala silná bouře
Přes Budějce se prohnala silná bouře

Popadané stromy nebo větve jsou také v areálech základních škol a mateřských školek. „Například v MŠ Jizerská spadly tři stromy, které už hasiči rozřezali a budou z místa odstraněny, v ZŠ Máj je poničený plot i přírodní zahrada. Dvacet vyvrácených stromů je také na hřbitově sv. Otýlie, kam je nyní vstup povolen pouze na vlastní nebezpečí,“ uvedl Thoma. Bouře zanechala stopy i na infrastruktuře Dopravního podniku, kdy nejzávažnější byla na Branišovské. „Padlý strom tam poškodil trolejové vedení a zaklesl se do jeho stožárů,“ přiblížil náměstek. Provoz hromadné dopravy je v tomto úseku zajištěn parciálními trolejbusy.

Poničeny jsou také některé střechy a okapy domů na Lannově třídě. Následky zanechala bouře i na Černé věži, kde byly poničeni rafiky na hodinách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky bouře, České Budějovice, následky, stromy, Černá věž, strom, bouřka, Juraj Thoma, okres České Budějovice, Branišovský les, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřka poničila i hodiny na Černé věži. Celkové škody se budou teprve sčítat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.