Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pozitivní test na koronavirus ukončil skautský tábor na Strakonicku. Děti jdou do karantény

Jihočeští hygienici ukončili skautský tábor na Strakonicku, kde byl koncem týdne potvrzen výskyt koronaviru. Tábor měl trvat až do 24. července. Teď však s předstihem končí a všechny osoby, které se dostaly do kontaktu s nakaženým, musí do karantény.

„V pátek jsme informovali o čtyřech suspektních případech, které ukázal antigenní test mezi dětmi ve skautském táboře na Strakonicku. Dnes PCR test potvrdil pozitivitu zatím u jednoho dítěte. Tábor skautského oddílu z Prahy, který byl plánován do 24. července, končí svou činnost a osobám v kontaktu byla nařízena karanténa,“ potvrdila ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Marie Nosková.

Za pátek a sobotu přibylo v kraji celkem pět případů koronaviru. Aktuálně je tak na jihu Čech 41 pozitivních osob. „Nulový výskyt nyní má Táborsko, po jednom případu je na Strakonicku, Jindřichohradecku, Písecku a Českokrumlovsku, Prachaticko má nyní deset aktivních případů a Českobudějovicko 27,“ dodala ředitelka krajské hygieny Kvetoslava Kotrbová. V karanténě podle ní zůstává 102 osob.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, onemocnění, COVID-19, nákaza, KHS, hygiena, Strakonicko, tábor, karanténa, okres Strakonice, dětský tábor, Krajská hygienická stanice, Marie Pštrossová-Nosková, Praha, Česko, Kvetoslava Kotrbová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozitivní test na koronavirus ukončil skautský tábor na Strakonicku. Děti jdou do karantény  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.