Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeský kraj spustí příští týden očkování bez registrace. Probíhat bude v Očku

Jihočeský kraj se rozhodl pro spuštění očkování bez nutnosti registrace. Zahájeno bude příští týden, a to v očkovacím centru na Výstavišti České Budějovice. Jihočeský kraj neplánuje využít očkování v obchodních centrech nebo nádražních halách.

„Naším cílem je dosažení maximální proočkovanosti obyvatel kraje. Vybudovali jsme vysokokapacitní očkovací centra, která jsou velmi dobře vybavena a dokážou zvládnout i očkování osob, které se nechtějí registrovat. Musíme si uvědomit, že vytížení zdravotníků i obslužného personálu trvá již přes 7 měsíců a je tedy dlouhodobé a extrémní. Vážím si jejich práce a je pro mě těžko představitelné, že jim teď ještě nařídím, aby šli očkovat do obchodního centra,“ řekl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Očkování neregistrovaných osob bude probíhat v českobudějovickém OČKU. Očkovat se bude vakcínou Janssen od společnosti Johnson & Johnson. „Pokud je snahou neregistrovat se, mít očkování co nejrychleji za sebou, pak je jednodávková očkovací látka tou nejvhodnější. Zadávání očkovaných do rezervačního systému a generování druhých termínů, by vše zdržovalo,” vysvětlil ředitel budějcké nemocnice Michal Šnorek.

Možnost očkování u praktických lékařů

„Očkování bez registrace probíhá tímto způsobem vlastně od března letošního roku, kdy se do očkování zapojili praktičtí lékaři a v jejich ordinacích není potřeba předchozí registrace. Proto chci taky všechny Jihočechy poprosit, aby využívali i možnosti očkování u svých praktiků. Sestřičky a personál našich OČEK pracují skvěle a zkusme taky uvažovat o tom, že za tím, aby bylo očkování pro každého co nejpohodlnější, je obrovský kus jejich práce a času,” dodal hejtman Kuba.

Umožnit očkování proti Covid-19 i pro osoby bez předchozí registrace je jedna z cest, jak oslovit nové zájemce o očkování. Očkování bez registrace nemá sloužit ke změně termínu druhých dávek. Podle informací z OC Chodov se ukazuje, že v těchto dnech už se procento osob, které to využijí na druhou dávku blíží 50 %. To je druhý důvod, proč preferujeme pro toto očkování bez registrace vakcínu jednodávkovou.

Další termíny oznámí kraj na webových stránkách

Očkování bude zahájeno ve středu, 28. července od 9:00 a bude probíhat až do 19:00. Dále v pátek, 30. července od 15:00 do 19:00 a v sobotu 31. července 2021 od 9:00 do 19:00. Poslední očkování v daný den je zahájeno vždy nejpozději půl hodiny před koncem provozní doby stejně jako při očkování objednaných osob. Další termíny bude kraj sdělovat dle zájmu na webových stránkách Jihočeského kraje a Nemocnice České Budějovice. Otevření dalších termínů pro zájemce bez registrace je také závislé na dostupnosti očkovací látky Janssen.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky očkování, koronavirus, registrace, Jihočeský kraj, České Budějovice, Martin Kuba, Janssen Pharmaceutica, Johnson & Johnson, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj spustí příští týden očkování bez registrace. Probíhat bude v Očku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.